≫ 

Nakon snimka fekalija u Palestini dobili smo nove slike iz Vranja: "Čistimo 7 dana, nismo u obavezi"

Oglasilo se JP "Vodovod" Vranje

  • 4

Nakon snimka koji se pojavio na društvenim mrežama, a u čijem je opisu stajalo da je reč o preusmeravanju fekalija i otpadnih voda iz kanalizacije u kanal u naselju Palestina u Vranju, obratili smo se za komentar Javnom preduzeću "Vodovod" Vranje, odakle su nam rekli da je u navedenom prigradskom naselju došlo do začepljenja nekoliko šahti u iz "divljeg sistema", te da radnici Vodovoda rade na otčepljenju.

Kako iz JP navode, radovi traju već sedam dana i trajaće još toliko. Navode i da to nije obaveza preduzeća, s obzirom na to da su meštani naselja, kako kažu iz "Vodovoda", izgradili divlju kanalizaciju. Ipak, čine to, kako stoji u odgovorima na pitanja Telegrafa, zbog zdravlja građana.

- U naselju Palestina meštani su izgradili divlju kanalizaciju u sopstvenoj režiji i preko režijskog odbora. Ova kanalizaciona mreža nema građevinsku i upotrebnu dozvolu. JP "Vodovod" Vranje nikada nije izvršio tehnički prijem ove kanalizacione mreže upravo zbog toga što ista nije građena po pravilima izgradnje, ne poseduje adekvatne i potrebne dozvole i prolazi kroz privatne posede, odnosno nije rešeno imovinsko pitanje.

Prigradsko naselje Palestina nije u sistemu korisnika javne kanalizacione mreže kojom upravlja JP "Vodovod" i samim tim meštani ne plaćaju račune za uslugu odvođenja otpadnih voda.

Pošto je ova "kanalizaciona mreža" nepropusna, jer je došlo do začepljenja od strane stanovnika ovog naselja, radnici u JP "Vodovod" Vranje već sedam dana intenzivno rade na otčepljenju nekoliko šahti iz tog divljeg sistema kako bi pomogli meštanima pomenutog naselja. Neophodno je izvoditi radove još sedam dana kako bi došlo do otčepljenja tog neregularnog sistema. To nije obaveza našeg preduzeća da čistimo privatne odvodne sisteme projektovane od strane samoukih i nesavesnih građana, ali ipak to činimo iz obzira prema našim sugrađanima, a sve u cilju sprečavanja nastanka opasnosti po život i zdravlje stanovnika naselja Palestine - stoji u pisanim odgovorima JP "Vodovod" uz napomenu da snimak prikazuje upravo navedene radove.

Otpadne vode Vodovod  Vranje Foto: JP "Vodovod" Vranje

U odgovoru na pitanja u vezi sa snimkom poslali su i dve fotografije kanala po čijoj površini, ističu, inače teče fekalna kanalizacija, odnosno kako izgleda fekalna kanalizacija koja ističe izvan naselja.

Otpadne vode Vodovod  Vranje Foto: JP "Vodovod" Vranje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vm

    27. april 2021 | 16:48

    gori smo od Indije

  • Ljubica

    27. april 2021 | 17:40

    U danasnje.vreme nesme da postoji privatna kanalizacija,to je onda septicka jama.Gde ga ispustate opet po necijem privatnom posedu!Čim se naprave 2-3 kuče odmah raditi kanalizaciju.Sela su sad gora od grada!Trose mnogo vise vode a nemaju gde da je ispuste samo gledaju da to ne bude u njihovom imanju!KAD treba dozvola za izgradnju kuće onda treba i voda,kanalizacija i struja,put!Narod bi manje odlazio u grad!

  • Gane79

    30. april 2021 | 22:41

    Ovo što je Vodovod saopštio je notorna laž. Kao prvo ovo nije nikakva privatna kanalizacija, već projekat Nacionalnog investicionog plana od pre desetak godina. Znači iza projekta stoji drzava a radove na kanalizaciju je sprovodilo preduzeće mislim da je iz Paraćina ili Ćuprije. Vranjski Vodovod nije izašao sa povoljnom ponudom na tenderu i nije sprovodio radove. Što znači da je sve zakonski odradjeno ali za vreme bivše vlasti. Gradjani ovog naselja su najmanje krivi što nemaju adekvatnu kanalizaciju. Ne beže od obaveza da plaćaju istu. Stoga dosta laži od dotičnih iz Vodovoda jer je vaša i samo vaša krivica i nesposobnost što ovo naselje nema kanalizaciju po propisima. Valjda je gospodo iz Vodovoda elementarno pravo svih gradjana da imaju podjednake uslove za zivot u bilo kom delu grada, kako ste mogli da dozvolite legalizaciju kuća bez kanalizacione mreže, asfalta i mogu do sutra da nabrajam al ne vredi trošiti slova kao što sam potrošio godine čekajući "Godoa"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA