Danas počinje izgradnja kovid bolnice u Novom Sadu: Imaće 600 kreveta, a evo kad će biti završena

Predsednik Aleksandar Vučić prisustvovaće početku izgradnje bolnice

  • 1
kovid bolnica Foto: Mateja Beljan
kovid bolnica Foto: Mateja Beljan

U Novom Sadu danas će biti postavljen kamen temeljac za izgradnju kovid bolnice.

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić rekao je da je procenjena vrednost investicije 3.9 milijardi dinara, a da je Grad obezbedio 250 miliona dinara. Prema njegovim rečima, bolnica će imati 600 ležajeva i biće opremljena najsavremenijim medicinskim aparatima.

Kada korona virus prođe, kovid bolnica će prerasti u opštu koja će obezbediti bolje lečenje svih građana.

Predsednik Aleksandar Vučić prisustvovaće početku izgradnje bolnice.

Vučević: Biće završena do 1. septembra

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da očekuje da će do 1. septembra biti završena kovid bolnica u tom gradu, za koju se danas postavlja kamen temeljac.

Vučević je rekao da će kovid bolnica u Novom Sadu imati blizu 600 kreveta, od čcega 400 u poluintenzivnoj, a 200 u intenzivnoj nezi.

- Fantastičan dan za Novi Sad i Vojvodinu. Posle Batajnice i Kruševca, i Novi Sad dobija bolnicu koja će u prvoj fazi biti kovid bolnica, a kasnije ustanova koja će biti na raspolaganju svima kojima je potrebno bolničko lečenje - rekao je Vučević za TV Prva a prenosi Tanjug.

On je kazao da se u pandemiji virusa korona pokazalo da države koje imaju jači zdravstveni sistem pobeđuju, kako kaže, ne samo u pogledu medicine i zdravstva, nego i u ekonomiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mao

    28. april 2021 | 09:44

    Nasi medicinari su vrh,vec godinu dana vodim sa njima bitku da operisem jedan mali hemeroid i sad sam stavljen na listi cekanja koja je oko godinu pa i duze za cekanje,toliko o njima,ko nema para da plati privatno lecenje nagrebusio je

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA