≫ 

Preminula novinarka RTS: Otkrivena joj leukemija, donori trombocita se odazvali na apel, ali uzalud

Pre samo osam dana njen brat podelio je dobre vesti

  • 0
Aleksandra Božović Printskrin: Youtube/RTS Obrazovno-naučni program - Zvanični kanal

Novinarka Radio televizije Srbije Aleksandra Božović, preminula je u Kliničkom centru Srbije u 58. godini, posle kraće i teške bolesti.

Radila je u Ekološkoj redakciji Obrazovno-naučnog programa RTS. Završila je Filozofski fakultet u Beogradu, radni vek provela je u Radio-televiziji Srbije. Bila je članica NUNS-a.

Aleksandra je uređivala emisije posvećene ekologiji, baveći se tom problematikom s kritičkog aspekta. Godinama je uređivala emisiju "Životna sredina i zdravlje", koja se emituje na RTS 2, kao i na tematskim kanalima RTS-a. Jedna od značajnijih tema kojima se bavila je priča o Mini-hidroelektranama i zagađenju vazduha u Boru.

Sagovornici u emisijama bili su joj eminentni stručnjaci, akademici, profesori, kolege. Za svoj rad dobila je mnogobrojna inostrana i domaća priznanja.

Poslednji projekat na kome je radila je "Rukumijski posni kuvar", koji je posvetila uskršnjem postu, sniman u manastiru Rukumija, nedaleko od Velikog Gradišta.

Vreme i mesto sahrane biće naknadno saopšteni.

Prethodno, Telegraf.rs pisao je kako je koleginici Božović dijagnostikovan teži oblik leukemije, te da su joj bili potrebni trombociti A krvne grupe.

Aleksandra je trenutno u bolnici na hemoterapiji, koja je sama po sebi izuzetno teška i izaziva komplikacije. Oseća malaksalost, ali može se očekivati da bude komplikacija od samog tretmana. Terapija će da traje oko mesec dana, uz nju hitno idu trombociti - rekao nam je pre samo osam dana njen brat od tetke Dejan Atanacković.

Već tada bio je skupljen dovoljan broj donora za prvu transfuziju, međutim, bolest je bila neumoljiva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA