≫ 

Stigao još jedan lek protiv korone u Srbiju: Počela izgradnja kovid bolnice u Novom Sadu

U Srbiju je stigao još jedan lek protiv korone, tako da sam imamo 2 različita kojima možemo da pokušamo da smanjimo smrtnost - rekao je predsednik Srbije

  • 6

U Novom Sadu danas je postavljen kamen temeljac za izgradnju nove kovid bolnice, a tom događaju prisustvovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Svečanosti na Mišeluku, na mestu gde će nići nova bolnica, prisustvovali su i ministri Zlatibor Lončar i Nebojša Stefanović, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Predsednik Srbije je po dolasku u razgovoru sa gradonačelnikom Novog Sada, Milošem Vučevićem, konstatovao da nije dobro što u Srbiji ne postoji veća želja za vakcinacijom i pozvao građane koji to nisu učinili da se prijave.

- U Srbiju je stigao još jedan lek protiv korone, tako da sam imamo 2 različita kojima možemo da pokušamo da smanjimo smrtnost. Stiglo je 20 hiljada tableta leka Regeneron, koji će se koristiti za lecenje kovida pored leka Bamlanivimab, da vidimo da spasimo još neki život - izjavio je on i dodao da kažu da je taj lek i Tramp koristio prilikom lečenja.

Predsednik Srbije: Prešli smo 2 miliona datih doza

Predsednik Srbije je rekao da smo danas prešli broj od 2 miliona datih doza vakcina, 1.400.000 je vakcinisano jednom dozom, ali nam je potrebno mnogo više.

Aleksandar Vučić kovid bolnica novi sad kamen temeljac Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

- Sad smo prešli na više od 2.000.000 koji su se vakcinisali bar jednom dozom vakcine. A 1.400.000 je vakcinisano jednom dozom, ali nam je potrebno mnogo više. Ljudi, kao što ste se prijavili za pomoć od 60 evra, molim vas kao Boga da se isto tako vakcinišete, sada nemamo problema sa vakcinama, vakcinišite se, dajte da sačuvamo ljude, da sačuvamo živote. Vakcinisaćemo ove ljude ovde koji će da rade, da poštedimo lekare, da imamo što manje mrtvih, i kada se vakcinišete i dobijete koronu, nema teških posledica - rekao je Vučić.

Rekao je da bi se pravila "pozitivna diskriminacija" između vakcinisanih i nevakcinisanih, bilo bi potrebno da se prekrši Ustav, a on to ne želi. Ipak, rekao je da računa da će ljudi biti razumni i da će se vakcinisati.

Vučević: Veliki dan za Novi Sad

Ni kiša, ni tmurno vreme, ni hladno vreme, ne mogu da pokvare osećaj zadovoljstva, ponosa, što imamo ovakvo gradilište u Novom Sadu. Da nam je neko rekao pre pet godina da će se ovde izgraditi bolnica na ovom mestu, ne bi mu poverovali. Ovo menja stanje na terenu, sada je drugačija situacija nego u prvom poluvremenu, danas pričamo o novim projektima za razliku kada smo gubili fabrike u tom prvom poluvremenu, ovo je velika pobeda. Danas korona sutra će biti neka druga bolest, zato su nam potrebni ovi kapaciteti - rekao je Miloš Vučević i dodao:

- Verujem u snažno liderstvo, a ne u institucije koje imaju neke loše poteze. Mislim da ne može da se nađe bolja pozicija za izgradnju bolnice, ovde stiže, kompletna infrakstruktora, hvala svima, pogotovo građanima Novog Sada, to su divne vesti - rekao je gradonačelnik Vučević.

Bolnica sa 600 ležajeva gotova do 1. septembra

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić rekao je da je procenjena vrednost investicije 3.9 milijardi dinara, a da je Grad obezbedio 250 miliona dinara.

Prema njegovim rečima, bolnica će imati 600 ležajeva i biće opremljena najsavremenijim medicinskim aparatima.

Video: Kako danas izgleda unutrašnjost bolnice u Batajnici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jasna

    28. april 2021 | 14:59

    Da li se to pripremamo za novi talas posle praznika? Ako pada broj zarazenih, i ima nas toliko vakcinisanih cemu onda izgradnja jos jedne Kovid bolnice ?

  • Ajde

    28. april 2021 | 14:12

    Da li se koristi hlorotkin i ivermetkin? Dr Nestorović Kaze da hlorotkin u principu vrlo brzo leci koronu, a jeftin je.SZO ga je zabranila pa ga je ponovo odobrila.

  • ...

    28. april 2021 | 13:17

    Jel i taj uz odricanje od odgovornosti?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA