≫ 

Uklonjeni crtaći o Maksimovim avanturama: Zbog novog Jutjub "rata" propali milionski pregledi?

Slično se desilo 2017. godine, ali i dve godine pre toga

  • 12
Nikola Tomic Mama voli bebu Printskrin: Nikola Tomic, Dykk Deetronic, Youtube

Na Jutjub kanalu "Mama voli bebu" neke od epizoda Maksimovih avantura više ne mogu da se pogledaju, pa su roditelji čija deca vole ove crtaće zbunjeni jer ne znaju šta se dešava. Koliko do ponedeljka odnosno utorka, epizode su bile na kanalu. Deo klipova je poskidan, a deo prebačen na "privatno".

Na nekim klipovima piše da video nije dostupan zbog autorskih prava na koje se poziva Miroslav Jelić, koji je kompozitor i animator.

Autor animiranih crtaća čija je glavna zvezda sin Maksim je Nikola Tomić, na Jutjubu poznatiji pod nikom Nykk DeeTronic, koji je, podsetimo 2015, pa onda ponovo 2017. godine imao problema sa ukidanjem kanala.

Kako je tada objasnio, kanal je u maju 2017. godine ukinula firma koja je Zavodu za intelektualnu svojinu u Beogradu podnela prijavu da zaštiti žig i prisvoji sve ono što je autor ovog kanala godinama radio, pa su koristeći takav dokument-prijavu, zloupotrebili da privremeno sruše sve crtaće "Maksimovih avantura".

Crtaći su opet mogli da se gledaju od početka avgusta te godine.

Kako je sam napisao sličan napad desio se i 2015. godine.

Dnevno crtaće Nikole Tomića pogleda nekoliko stotina hiljada ljudi. Njegovi crtaći su popularni zbog lagane i jednostavne muzike, puno kolorita, likova koji su jedinstveni i smešni, nema nasilja, pažnju dece drži dinamičnost i neprestano smenjivanje brojeva, likova i slova u spotovima, a ni teksta nema previše.

Na pitanje kako je nastala pesma "Mama voli bebu", otkud ideja, Nikola i supruga Jelena su pre nekoliko godina ispričali za Telegraf.rs da je sve počelo kad su u sobi uspavljivali sina Maksima. Jelena je spontano počela da pevuši: "Mamaaa voli bebuuu, najviše na svetuu, mama voli bebuu", a Nikola je dodao da bi bilo super da to sve i snime.

Nikola je inicirao prevođenje pesama i na druge jezike - engleski, italijanski, nemački. Najviše uspeha, tj. gledanosti imali su prevodi na engleskom od kojih Nikola i živi, ispričao je tada za naš portal.

Video: Da li je on zapravo kralj lavova: Ovaj hrabri macan se zaista uživeo u lik malog Simbe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jagodinka Simonović

    28. april 2021 | 22:07

    Njegovu crtani filmovi su edukativno karaktera. Nema nasilja, gluposti, jurnjave... Porodica mama, tata i sin. Meni se dopada i jadno je ako su ga ukinuli.

  • HN

    29. april 2021 | 06:53

    Sve što je zdravo i korisno ,mora biti ukinuto,to nam nameće zapad. Čim nema nasilja,pucnjave,noževa,psovanja a steklo je popularnost,treba to sklonit. Vratite Maksima našoj djeci! Pozdrav iz Cg

  • majalena

    29. april 2021 | 07:39

    Ma sta ima veze.Zadruga i Parovi su edukativniji.Bolje ih je sto prije ukljuciti u desavanja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA