Na Zlatiboru oboren rekord posećenosti: Tokom praznika na planini dnevno bilo oko 30.000 ljudi

Tokom prazničnih dana svoje kapacitete otvorio je i kamp Zlatibor

  • 5
Zlatibor Gold gondola Foto: Rina.rs

Tokom pet prazničnih dana planina Zlatibor oborila je sve rekorde posećenosti. Na ovoj turističkoj destinaciji dnevno je boravilo oko 30.000 gostiju, najviše domaćih posetilaca ali i turista iz regiona Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Smeštajni kapaciteti u hotelskoj i privatnoj režiji bili su popunjeni danima unazad.

- Zlatibor je za prvomajske i vaskršnje praznike bio jedna od najposećenijih destinacija u Srbiji. Posetioci su prepoznali sve čari ove planine i bogatstvo sadržaja. Tradicionano među najpopularnijim lokacijama bila je Stopića pećina koju je tokom prethodnih dana dnevno posećivalo oko 1.200 ljudi - rekao je za RINU direktor TO Zlatibor, Vladimir Živanović.

Kao i što se moglo pretpostaviti veliko interesovanje i dalje vlada za zlatiborsku Gold Gondolu koja je radila sve dane odmora tokom kojih se od centra planine do vrha Tornika provozalo oko 4.500 ljudi.

- Zlatibor svakako ne obuhvata samo Kraljev trg i uređen centar, već ogromno prirodno bogatstvo. Korona virus mnoge je upravo vratio prirodi, pa gosti Zlatibora svoje vreme najčešće provode u dugim šetnjama i planinarenju uređenim stazama, vožnji bicikla.

Odlična klima i povoljna ruža vetrova čine ovu destinaciju vazdušnom banjom, sa koje se posetioci vrate odmorni - kaže Živanović.

Izuzetno posećeni bili su Staro selo Sirogojno, Gostilje vodopadi, Kaubojski grad i Dino park kao atrakcija za najmlađe. Ugostiteljski objekti radili su poštujući sve epidemijske mere, a s obzirom na to da je veliki broj turista, čekalo se i na mesto na klupama koje se nalaze pored jezera na Kraljevom trgu.

Tokom prazničnih dana svoje kapacitete otvorio je i kamp Zlatibor, a tradicionalno, najveći broj organizovanih grupa u kamp stigao je iz Holandije.

Video: Svi strahuju od gužvi po povratku sa praznika: Srećan povratak sa Zlatibora svima koji slave

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA