≫ 

Najtužniji zid u Srbiji: Oslikan na Veliki petak, ovekovečena 3 prerano ugašena života uz bakljadu

Na ovom zidu nalaze se portreti Nebojše Čikarića, Danijela Tulimirovića i Nikole Filipovića

  • 1

U naselju Kotarski Grm u Požegi nalazi se najtužniji zid u Srbiji. Na njemu se nalaze murali tri momka čiji su životi prerano ugašeni, a koji su živeli u ovom kraju. Oslikani su na Veliki petak u njihovu čast.

Na ovom zidu nalaze se portreti Nebojše Čikarića, Danijela Tulimirovića i Nikole Filipovića, koji su poginuli u saobraćajnim nesrećama.

- Sva trojica momaka su iz istog kraja koji se zove Kotarski Grm. Izabrali smo igralište kao mesto gde će biti urađeni murali, jer su sva trojica, iako iz različitih generacija, tu proveli svoje detinjstvo i samim tim mural je dobio na težini. Zahvalnost ide Luki Čumiću koji je napravio jednu maestralnu kompoziciju, tako što je svaku našu zamisao preneo na te zidove. Murali su rađeni šest dana - kaže za "Telegraf" Nataša Filipović, košarkašica iz Požege.

Ona dodaje da je sva tri momka krasio sportski duh, te je u njihovu čast održana bakljada.

- Nikola i Nebojša su gajili strast prema motorima, a Danijel ka automobilima. Muralima i bakljadom smo im odali počast, simbolično, na Veliki petak. Na taj način će oni uvek biti sa nama, moći ćemo da se ispričamo kada nam fale, popijemo piće, a oni ce posmatrati kako teren dobija novo ruho. Ideja nam je da oživimo ovaj kraj rekonstrukcijom igrališta, da neki novi klinci imaju gde da se igraju i stvaraju uspomene kao što smo to mi radili. Da malo manje budu na društvenim mrežama, uz telefone, kompjutere, da se vrate stvarnosti - objašnjava ona.

Kako ističe, naša realnost je, nažalost, da svakim danom nestaje sve više mladih života.

- Mi kao društvo ne smemo da dozvolimo ljudske gubitke u ovolikom obimu. Treba da se vise poštujemo, razumemo, grlimo, volimo, praštamo jedni drugima, jer nikad se ne zna šta nosi dan, a šta noć. Danas nas ima, sutra nas nema - zaključuje Nataša.

Video: Preminuo glumac Feđa Stojanović: Pamtićemo ga po ulogama u Porodičnom blagu, Maloj noćnoj muzici...

(Telegrafr.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sve ima svoje mesto

    5. maj 2021 | 23:55

    Zar bi sad svako svog pokojnika trebao iscrtavati po nasim zgradama, skolama i igralistima? Neukusno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA