≫ 

Detaljna prognoza do kraja sledeće nedelje: Mraz usred maja, red kiše, red sunca, biće i grmljavina

U Srbiji za vikend sledi razvedravanje

  • 6
Kiša sunce vreme Foto: Shutterstock

U našoj zemlji će prvog dana vikenda, posle oblačnog jutra sa kišom, uslediti razvedravanje, ali će nedeljno jutro biti veoma hladno, sa minimalnom temperaturom od svega 0 do 8 stepeni, naveo je meteorolog Đorđe Đurić u svojoj detaljnoj vremenskoj prognozi za naredne dane.

Kako je istakao, u narednom periodu nas očekuje red kiše, pa red sunca.

- U Srbiji u subotu nakon oblačnog jutra sa kišom, sledi razvedravanje i to već ujutro u severnim, a do sredine dana i u ostalim predelima Srbije, pa će u nastavku dana biti sunčano, ali osetno svežije u odnosu na prethodni dan. Duvaće umeren do pojačan, na istoku Srbije i jak severozapadni vetar, posle podne u slabljenju. Minimalna temperatura od 6 do 12 stepeni, u Beogradu 10. Maksimalna dnevna od 16 do 20 stepeni Celzijusa, u Beogradu do 18 - istakao je Đurić.

Meteorolog naglašava da će nedeljno jutro biti veoma hladno i vedro, a u kotlinama sa maglom. Minimalna jutarnja temperatura kretaće se od 0 do 8 stepeni, a ponegde se očekuje prizemni mraz.

- Tokom dana će biti sunčano i toplo, a maksimalna dnevna temperatura kretaće se od 21 do 25 stepeni. U ponedeljak i utorak će biti sunčano i veoma toplo, uz umeren do jak jugoistočni vetar, u košavskom području i sa olujnim udarima, na jugu Banata i preko 80 km na sat - naveo je meteorolog.

Početak sedmice biće topao.

- Maksimalna temperatura kretaće se u ponedeljak od 23 do 27 stepeni, a u utorak od 25 do 30, dok će u Negotinskoj Krajini biti malo hladnije. U sredu pre podne sunčano, a posle podne i uveče sa zapada povećanje oblačnosti, pa se očekuje pljuskovi sa grmljavinom. Maksimalna temperatura oko 25 Celzijusa - rekao je Đurić.

Prema njegovim prognozama, u četvrtak će biti promenljivo oblačno i svežije, uz severozapadni vetar. Maksimalna temperatura u većini predela biće oko 20 stepeni.

Video: Snimak grmljavine na području Srema i Banata

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jasna

    7. maj 2021 | 16:07

    Ma nek pada vise sta god hoce, sve je postalo nenormalno, pa i vreme.

  • Roki

    7. maj 2021 | 15:47

    Šta sam rekao stabilizacija od 15-20Avgusta 😂😂😂😂

  • Hello

    7. maj 2021 | 22:16

    Pa sutra su u centralnoj Srbiji najavili do 22 stepena. Bez minusa! I sada kome verovati? Ja mislim da ću ipak verovati prognozi sa neta koja me nikad nije prevarila.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA