≫ 

Japanac biciklom stigao u Niš zbog vakcine, prošao 27 zemalja: Želi da proba "original" specijalitet

- Planiram da to vreme iskoristim da napravim snimke o ovom delu Srbije jer imam svoj You tube kanal, svako popodne sednem u neki kafić i montiram ih. Iz Niša nameravam da odem u Leskovac, čuo sam da je tamo najbolji roštilj te da imaju festival mesa - rekao je Takakomi Asahi iz japanskog grada Osaka

  • 22
Japanac Takakomi Asahi Foto: D.K.

Tridesettorogodišnji Takakomi Asahi iz japanskog grada Osaka, pre tri dana je stigao u Niš u nadi da će mu u ovom gradu biti uslišena molba da primi vakcinu protiv Covida 19. Mladi Japanac domovinu je napustio pre dve godine, da bi usavršio jezik u Velikoj Britaniji a odatle se otisnuo po Evropi kako bi je bolje upoznao. Vozom, autobusom i biciklom prošao je 27 zemalja, ali mu je pandemija zatvorila mnoge granice, pa je odlučio da se vakciniše.

- Čuo sam da u Srbiji mogu da se vakcinišu i strani državljani pa sam odlučio da dođem. Izabrao sam Niš, s obzirom na to da je to najveći grad na jugu Srbije, pa sam smatrao da ću svoj cilj ovde najlakše ostvariti. Obratio sam se vašoj Vladi, izrazio interesovanje za vakcinaciju preko sajta, ali nikakav odgovor još nisam dobio. Planiram da ostanem ovde dve nedelje, nadam se da ću tokom tog vremena dobiti poziv – kaže Takakomi.

Profesionalni muzičar koji je u domovini predavao bas gitaru u muzičkoj školi, kaže da bi bio spreman i da plati vakcinu iako priznaje da raspolaže skromnim sredstvima.

- Morao sam da plaćam PCR test da bih ušao u Srbiju koji nije nimalo jeftin, u Makedoniji je znatno manja cena, četrdesetak evra... Vakcina bi mi omogućila da nastavim putovanja, ako bih mogao da biram, izabrao bih Astra Zeneku jer volim Englesku ili Pfizer. Platio bih vakcinu ako bi to bilo moguće, bez obzira na to što bi mi to bio značajan trošak.

U Nišu kampujem u jednom parku, a kako sam profesionalni muzičar, sviram u centru grada. Uspeo sam da lepo da zaradim protekla tri dana svirajući gitaru. Međutim, pokvarilo mi se pojačalo, moram da sačekam dve nedelje da stignu delovi za njega. Planiram da to vreme iskoristim da napravim snimke o ovom delu Srbije jer imam svoj You tube kanal, svako popodne sednem u neki kafić i montiram ih. Iz Niša nameravam da odem u Leskovac, čuo sam da je tamo najbolji roštilj te da imaju festival mesa. Ovde sam tri puta probao pljeskavicu i mnogo mi se dopala pa bih voleo da odem u taj grad gde se prave „originali“ ovih specijaliteta – najavljuje Asahi.

Sledeća zemlja u koju planira da ode je Poljska, jer je tamo izgubio vredan muzički instrument.

- Dobio sam informaciju da su moju profesionalnu gitaru pronašli u vozu, veoma je vredna, pa idem da je uzmem, ali se nadam da ću dobiti vakcinu da ne bih morao i na ulazu u tu zemlju da radim PCR – objašnjava Japanac.

Komentarišući situaciju sa pandemijom u svojoj zemlji, Takaki kaže da su restriktivne mere mnogo strožije nego u Srbiji.

- U Japan nije lako ući, čak ni nama, rigorozne su mere kontrole i domaćih državljana koji dolaze iz inostranstva. U Japanu imam oca i majku, starijeg brata i sestru, ali na sreću, niko od njih se nije zarazio. Planiram da se krajem godine vratim u svoju zemlju, tamo me čeka devojka sa kojom planiram da odem u Englesku – nabraja mladi Japanac šta će sve uraditi nakon što, kako se nada, dobije vakcinu.

Video: Treba sačekati sa masovnom vakcinacijom trudnica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA