Ukinuta vanredna situacija u Kragujevcu: Ako se ponašaju disciplinovano, život se vraća u normalu

Institut smatra da su se stekli uslovi za ukidanje vanredne situacije

  • 0
Kragujevac panorama Foto: Shutterstock

Na teritoriji grada Kragujevca ukinuta je vanredna situacija, koja je proglašena 27. juna prošle godine, navodi se u saopštenju objavljenom danas na zvaničnom sajtu tog grada.

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić ukinuo je vanrednu situaciju na predlog Štaba za vanredne situacije.

Štab je predložio ukidanje vanredne situacije na osnovu mišljenja Insitituta za javno zdravlje.

S obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju na teritoriji grada Kragujevca, gde se beleži manji broj pozitivnih osoba na COVID – 19 u odnosu na broj testiranih i broj stanovnika, Institut smatra da su se stekli uslovi za ukidanje vanredne situacije, ističe se u saopštenju.

U ponedeljak je testirano 296 Kragujevčana, a potvrđeno je 20 novoinficiranih, što je 6,76 odsto u odnosu na broj uzorkovanih briseva i 0,01 posto u odnosu na broj od 180.000 stanovnika. Prvu dozu primilo je 60.330, a kompletno je vakcinisano 49.809 građana Kragujevca.

- Grad Kragujevac je pre svega zdravstvenim, ali i protivepdemijskim merama, došao do toga da ima mnogo manji broj zaraženih. Iako je epidemiološka situacija stabilizovana apelujem na sve sugrađane da i dalje poštuju mere koje je propisao republički Krizni štab - rekao je gradonačelnik i komandant Štaba Nikola Dašić.

On je dodao da, ukoliko se građani Kragujevca i dalje budu ponašali disciplinovano, uz vakcinaciju, očekuje da će se život u Kragujevcu vrlo brzo vratiti u normalu.

Video: Treba sačekati sa masovnom vakcinacijom trudnica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA