• 1

Nagrađeni najbolji učenici iz raseljenih porodica koje žive u Vojvodini: Dobili po 40.000 dinara

Ove godine u budžetu Fonda za izbegla i raseljena lica je 30 odsto više novca

  • 1
Đaci, maske, klupe, nastava, koronavirus

Foto: Tanjug/AP

Oko stotinu dece, najboljih učenika, iz izbeglih i raseljenih porodica koje žive u Vojvodini, dobilo je po 40.000 dinara. Reč je o jednokratnoj pomoći koju već nekoliko godina dodeljuje Vlada Vojvodine, javlja RTS.

Luka Kecman jedan je od srednjoškolaca, koji se nakon rata doselio u Zmajevo. Danas je jedan od najboljih đaka u školi i jedan od onih koji su dobili ugovore o jednokratnoj pomoći.

- Idem u Tehničku školu 'Mihajlo Pupin' u Kuli, odličan sam učenik, u osnovnoj školi sam ima posek 5.00, i ova pomoć će mi dosta značiti za dalje školovanje - kaže Luka Kecman.

Kao i on, i ostali dobitnici planiraju da potroše dobijeni novac.

- To je za nas kao neki podsticaj - vetar u leđa da i dalje budemo dobri, da se trudimo i ostavarimo dobre rezultate - kaže nagrađena Tijana Doroški.

- Znači nam u smislu da ćemo da nastavimo da se trudimo i dalje i budemo najbolji što možemo - istakla je Milica Radaković, takođe nagrađena učenica.

Ova pomoć vojvođanskim rednjoškolcima jedan je od dva podsticajna programa Fonda za izbegla i raseljena lica.

- Za ove namene smo izdvojili četiri miliona dinara, i od kada smo počeli da realizujemo ovaj javni poziv do sada je preko sedamsto srednjoškolaca dobilo ovu vrstu pomoći. Kada u to uključimo i tri stotine studenata koji su dobili jednokratnu finansijsku pomoć, dakle radi se o preko hiljadu srednjoškolaca i studenata koji su na ovaj način nagrađeni- kaže direktor Fonda za za izbegla i raseljena lica Duško Ćutilo.

Ove godine u budžetu Fonda za izbegla i raseljena lica je 30 odsto više novca, pa iz Vlade Vojdovine najavljuju još sličnih akcija.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uroš

    Posle toliko godina, mi imamo izbeblice i raseljena lica sa našim državljanstvom?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima