≫ 

Zoran 4 dana nije znao da mu je otac mrtav: Bolnica u Leskovcu sprovela kontrolu, ovo je odgovor

"Na osnovu uvida u medicinsku dokumentaciju iz istorije bolesti, nisu utvrđene nepravilnosti u lečenju"

  • 18
Zoran Ilić, Vlada Ilić, kovid bolnica, Leskovac Foto: JuGmedia

Otac Zorana Ilića iz Lebana, Vlada Ilić, zarazio se virusom korona i bio je smešten u kovid odeljenju Opšte bolnice u Leskovac. Zoran se danima raspitivao za oca i dobijao informaciju da je dobro. Čak i poslednja četiri dana, kada je Vladino telo već bilo u mrtvačnici.

Direktor Opšte bolnice Leskovac dr Nebojša Dimitrijević najavio je tada da će, na osnovu razgovora sa sinom preminulog, bolnica da formira komisiju i detaljnije ispita slučaj. On je za "Telegraf" potvrdio da će spomenuta komisija da bude formirana na dan kada smo sa njim razgovarali, što je bilo 10. maja.

- I ja sam za konkretan slučaj saznao iz medija, tako da sam ja Zorana Ilića kontaktirao telefonom u petak. Danas će da bude formirana Komisija za unutrašnju proveru kvaliteta stručnog rada u Kovid bolnici Leskovac, koja će da dostavi izveštaj - kaže dr Dimitrijević.

Kako Zoran tvrdi, za usluge kupanja i presvlačenja oca u kapeli platio je 6.000 dinara i još 2.000 za plastičnu kesu. Račun je, kaže, tražio, ali ga nije dobio. Direktor bolnice je istakao da usluge kupanja i presvlačenja, kao ni plastične kese Bolnica ne naplaćuje, te da će i taj slučaj takođe da bude ispitan.

Izveštaj Komisije za unutrašnju proveru kvaliteta rada u oboj kovid bolnici je stigao, a na odgovor na pitanje kako je moguće da je osoblje čeriti dana govorilo da je čovek dobro, a da je on pritom već bio mrtav, direktor Opšte bolnice Leskovac kaže za "Telegraf" da su "preporuke Komisije da se preko listinga poziva proveri sa kog broja i koliko puta je upućen poziv o zdravstvenom stanju pacijenta, kao i da dispečeri koji su toga dana radili na telefonskoj centrali dostave izjave i da se izjasne u vezi sa ovim slučajem".

- Povodom slučaja Vlade Ilića i utvrđivanja da li je došlo do propusta u lečenju pomenutog pacijenta u Opštoj bolnici Leskovac, formirana je Komisija za unutrašnju proveru kvaliteta stručnog rada u Kovid bolnici, koja je došla do sledećeg zaključka: Na osnovu uvida u medicinsku dokumentaciju iz istorije bolesti, nisu utvrđene nepravilnosti u lečenju. Napominjem da je Služba za psihijatriju u kovid sistemu i da je osoblje sa psihijatrije premešteno u prostorije ORL službe, tako da je moglo da dođe do uspostavljanja telefonske veze na pogrešnom lokalu, što će biti predmet dalje kontrole - objašnjava direktor za Telegraf.rs.

Podsećamo, Vlada Ilić je u kovid bolnicu smešten 4. aprila jer je bio zaražen virusom korona. Imao je temperaturu 38 stepeni i nisku saturaciju. On je bio nepokretan, bez jedne noge.

- Smestili su ga na Odeljenju, kako su ga izgovarali, kovid-psihijatrija, i rekli mi da se o njegovom stanju obaveštavam putem telefona. Svakoga dana sam zvao na broj: 252-500 i tražio da me spoje sa kovid-psihijatrijom. Otuda bi mi se, posle kraćeg čekanja, javljao uvek ženski glas, a samo jednom muški. Uvek je odgovor glasio u smislu: "Deda je u dobrom stanju, prima mali protok kiseonika" - ispričao je Zoran.

Nakon stalnih poziva i konstantnog dobijanja istog odgovora, Zoranova supruga je 28. aprila primila poziv od policije.

- Pošto smo se mi u Lebane doselili iz Klajića, policijac je pitao moju suprugu da li znamo nekog u Klajiću po imenu Vlada Ilić, a kada je ona pitala zašto je to pita, policajac je odgovorio da je moj otac umro pre četiri dana i da iz bolničke kapele ne mogu da dođu do njegove porodice. Kada sam to čuo od supruge bio sam u šoku, a šok je prerastao u bes jer to, praktično, znači da sam ja sve vreme dobijao lažne informacije od medicinskog osoblja sa odeljnja kovid-psihijatrija - ogorčen je Vladin sin.

Istog dana kada je dobio poziv od policije, otišao je da preuzme telo, a oca je sahranio sutradan.

Video: Otac i sin su pobedili državu posle 13 godina borbe i pretnji smrću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • panic

    14. maj 2021 | 20:20

    LOPOVI +PREVARANTI tako je u vecini bolnica

  • Miodrag

    14. maj 2021 | 20:35

    Da je ovaj direktor bolnice iole pametan, on bi rekao istinu, a ne bi raznim glupostima pokušavao da zaštiti one koji su napravili velike propuste.

  • Licemerka

    14. maj 2021 | 20:30

    Toga će biti sve više. Ljudski život je postao bezvredan!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA