• 1

Sutra rezultati prijemnih ispita za specijalizovane škole: U konkurenciji preko 7.000 učenika

Najveće interesovanje učenika bilo je za upis u bilingvalna odeljenja

  • 1
ispit, matematika, geometrija, prijemni, škola, domaći zadatak

Foto: Pixabay

Sutra će biti objavljeni konačni razultati prijemnih ispita za specijalizovne gimnazije i odeljenja, muzičke, baletske i umetničke škole, kao i bilingvalna odeljenja, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Rezultati će biti dostupni na portalu www.mojasrednjaskola.gov.rs.

Učenici zainteresovnai za upis u neku od ovih škola, prijemne ispite polagali su od 7. do 16. maja.

Kako je navelo ministarvstvo, za polaganje prijemnih ispita za upis učenika u specijalizovana odeljenja i škole, za školsku 2021/2022. godinu, prijavilo se ukupno 7.336 kandidata, od čega putem portala 5.776, za ukupno 4.871 mesto u ovim školama i odeljenjima.

Najveće interesovanje učenika bilo je za upis u bilingvalna odeljenja, odeljenja za učenike sa posebnim sposobnostima za biologiju i hemiju, za audio – vizuelne umetnosti, matematiku, kao i za računarstvo i informatiku.

S obzirom da je administrativni deo procesa upisa u srednje škole u potpunosti digitalizovan, roditelji i učenici putem ovog portala mogu imati uvid u preliminarne i konačne rezultate, podnositi žalbe, popuniti i predati listu želja, videti konačan raspored učenika po školama.

Video: Tomašević: Danas prijemni ispit polaže preko hiljadu kandidata

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vera

    A sta je sa devojcicom sa Daun sindromom, da li je upisala srednju muzicku skolu? Sta je uradilo Ministarstvo za decu iz inkluzije? Voleli ba da je uspela.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima