• 12

Gurnuli kontejner u reku i bilo im malo: U Moravici celo autobusko stajalište, vredno četvrt miliona

Životna sredina ko zna koji put na meti huligana

  • 12
kontejner, Ivanjica

Printskrin: Youtube/Info LIGA Ivanjica

U ivanjičkom naselju Lug prethodne noći kontejner pun smeća završio je u koritu reke Moravice, a sa druge strane obale, huligani su u reku odgurali čitavo autobusko stajalište. Ovo nije prvi put da su na meti nesavesnih grđana kontejneri, klupe, kante, a sada su otišli korak dalje, pa su meštane Buka lišili autobuskog stajališta.

Osim što ruže sliku grada, huligani nanose ogromne štete jer jedan kontejner košta oko 35.000 dinara, a konstrukcija za stajalište blizu 250.000 dinara, piše Info liga.

Komunalni inspektor u opštini Ivanjica Branko Raičević, kaže da je upoznat sa svim slučajevima, ali nažalost retko koji od procesa se završi sa konkretnim sankcijama, jer kako navodi, obično je počinilac nepoznat.

I dok nepoznati haraju gradom, štete su iz dana u dan sve veće, a zagađenje životne sredine sve intezivnije. Kontejneri koji se postave na jednoj lokaciji, ujutro osvanu na drugoj.

Jedino rešenje po rečima direktora JKP "Ivanjica" Aleksandra Mitrovića jesu podzemni kontejneri.

- Prvenstveno treba da uzmemo novu smećaru koja bi nam olakšala rad, ali smo planirali i par podzemnih kontejnera - rekao je.

Po ko zna koji put upućen je apel građanima da se savesno ophode prema javnom dobru i životnoj sredini, ističe medij.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ČOKI

    Čuj podzemne kontenere u Ivanjici !? Kao i uvek i ova vest ima svrhu nameštanja posla. Gde su stari dobri metalni kontejneri koji su imali funkcionalnu svrhu? Nisu trebali radnici da kilave već je htraulično se dizao. Samo je trebao vozač i pomoćnik. Sve do sada urađeno u ovoj varoši je propalo. Propalo je zato što diletanti a ne struka donosi faš političke odluke. Evo primera - WC ispod opštine od njegove gradnje plaćene 80000 evra nikad nije proradio, a danas je polupan oronuo, prozori porazbijani. Nova centrala nikad nije proradila. Brana pretvorena u gomilu betona. Obzida koruta reke Moravice se urušila itd. Narod to gleda kometariše i psuje kapetana u potoku a sve to debelo plaća. Toliko o kolektivnoj svesti građana a biće još gore.

  • A. P

    Za sve su krivi kafici. Tu je jedini provod za omladinu, koja je prepustena sama sebi. Od besa neznanju sta rade. Svaka cast ima i izuzetaka.

  • Tuki

    To ne treba po džepu to treba namlatiti dobro!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima