Ružić Kriznom štabu: Bolje omogućiti matursko veče, nego da se učenici sami organizuju

- Jer tog dana deca će, hteli mi to da priznamo ili ne, na neki način to i obeležiti, a bolje je da to definišemo nego da to rade samoinicijativno na nekim drugim mestima i da dođe do nekih problema - rekao je Ružić

  • 10
BEOGRAD MATURA SLAVLJE Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Ministarstvo prosvete uputilo je upit Kriznom štabu da se sagleda mogućnost da učenici matursko veče proslave u dvorištu škola, kao i ranijih godina, kaže resorni ministar Branko Ružić, dodajući da je bolje da im se takvo okupljanje dozvoli u tim uslovima, nego da se samoinicijativno organizuju.

- Jer tog dana deca će, hteli mi to da priznamo ili ne, na neki način to i obeležiti, a bolje je da to definišemo nego da to rade samoinicijativno na nekim drugim mestima i da dođe do nekih problema - rekao je Ružić za TV Prva.

Istakao je da će odluku doneti medicinski deo Kriznog štaba, te da očekuje da će se to pitanje sagledati tokom sledeće nedelje..

- Najvažnije je da sačuvamo zdravlje opšte populacije i ono što je ohrabujuće je da u obrazovnom sistemu nema registrovanih zaraženh - naveo je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A. P

    20. maj 2021 | 11:39

    Samo jednom u zivotu, se postaje maturant. Naci najbolje resenje.

  • Dakle

    20. maj 2021 | 11:24

    Taman sam pomislio evo ga neko normalan i da ce dozvoliti deci da proslave maturu kako dolikuje, a on se zalaže da slave u školskom dvorištu. E živote granico sa Mađarskom...

  • Srećko

    20. maj 2021 | 12:47

    Omogucili ste vi zvezdi navijaci svo vreme zabrane okupljanja a decu kaznjavate i hapsite u svojim vikendicama i ugostitelji koji drzavi placaju porez, dok vam huligani divljaju po sporskim objektima i po ulicama uz baklje i topovske udare pa se jos javno hvale kako je i trener sa njima na celu. E bruke jedne, ne razmisljate da ce doci dan kada ce svi odgovorni biti pred licem pravde.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA