Porodica Nikolić iz Ljiga strepi: Strah nas je od kiše, pitanje je trenutka kad će potok odneti put

- Već godinama unazad strahujemo od svake kiše, jer ne znamo šta nas čeka - priča Ruža Nikolić iz Lalinaca kod Ljiga

  • 0
Nikolići iz sela Lalinci, padavine, nevreme Foto: RINA

Padavine na teritoriji opštine Ljig ne prestaju od juče, a to sa sobom nosi veliku opasnost za porodicu Nikolić iz sela Lalinci, pošto je jučerašnje nevreme napravilo veliku štetu na prilaznom putu do njihove kuće.

- Voda se malo povukla, ali nas je strah od ove nove najavljene kiše, samo je pitanje trenutka kad će potok odneti ceo put. Jaka kiša praćena vetrom ostavila je iza sebe pustoš, a šiblje i granje ušlo je i u vodovodnu cev, pa sad nemamo ni vode. Sin mi nije danas otišao ni u školu, kako će biti dalje ništa ne znam. Ovuda se automobilom ne može preći, a i peške je jako teško, bez gumenih čizama nikako - rekla je Ruža Nikolić za RINU.

Ona ističe da ovo nije prva godina da ovaj potok u selu Lalinci pravi probleme meštanima.

- Obraćali smo se nadležnima u našoj mesnoj zajednici, nadam se da će se konačno nešto rešiti. Već godinama unazad strahujemo od svake kiše, jer ne znamo šta nas čeka - kaže Ruža.

Velika materijalna šteta pričinjena je na poljoprivrednim usevima, a krupan grad koji je padao dvadesetak minuta potpuno je desetkovao rod u ovim fabrikama pod otvorenim nebom.

Video: Autom se ne može, peške ne smemo: Sela u Ljigu blokirana posle bujice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA