≫ 

Krizni štab sledeće nedelje o produženom radnom vremenu ugostitelja: Brnabić ima poruku za mlade

Lekari govore da u bolnicama završavaju sve mlađi ljudi

  • 2
Krizni stab Ana Brnabić Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Krizni štab 21. juna treba da odluči da li će popustiti mere. To zavisi od dva ključna faktora. Do tada treba da bude više od 50 odsto vakcinisanih punoletnih građana i da broj novozaraženih bude manji od 100 dnevno. Da bi se mladi vratili normalnom životu, premijerka Ana Brnabić je poručila da je potrebno da se vakcinišu.

Najavila je da će sednica Kriznog štaba biti održana sledeće nedelje. Dodala je da se razmišlja da se produži radno vreme ugostiteljskih objekata do ponoći ili do jedan čas ujutru.

Ovo je izuzetno ambiciozan cilj da 21. juna pustimo festivale i proslave. Moramo mnogo da radimo i da razgovaramo sa mladima i da kažemo da samo zajedno možemo da se vratimo u normalan život, a ključ uspeha je vakcinacija građana mlađih od 30 godina. Od njih zavisi - poručila je premijerka Srbije Ana Brnabić.

Premijerka je poručila da će mladi moći da idu na žurke, proslave, mature... da žive normalan život ako se vakcinišu. 

Kampanja za vakcinaciju mladih od 16 do 25 godina kreće danas i predstavlja se u Domu omladine.

Ova kampanja imaće za cilj da postigne veći broj vakcinisanih ove populacije gde je inače, kako premijerka kaže, procenat problematičan.

- Pokrećemo kampanju, ja ću nastaviti da obilazim Srbiju i da molim i apelujem na ljude da se vakcinišu, jer je to jedini način da pobedimo koronavirus i nastavimo sa normalnim životom - rekla je premijerka.

Kao dobru stvar, Brnabićeva ističe to što je populacija iznad 64 godine starosti skoro u potpunosti zaštićena vakcinama, a pojedine beogradske opštine uskoro će imati 70 odsto vakcinisanih punoletne populacije.

Ipak, kako naglašava, i lekari govore da u bolnicama završavaju sve mlađi ljudi, zbog toga što tu, nažalost, nema tako dobar procenat vakcinacije.

Video: Lončar o vakcinama: Nema dokaza da je ijedna vakcina štetna, ili da ima neke posledice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA