Odlučeno kada će biti održan Sabor trubača u Guči

Najveća trubačka fešta otvara se podizanjem zastave kod Spomenika trubač

  • 2
Guča, festival, truba, sviranje Foto: ATA images

Sabor trubača u Guči ove godine biće održan od 13. do 15. avgusta, definitivno je odlučeno na današnjem sastanku kome su prisustvovali članovi Programskog saveta, književnik Matija Bećković, predsednik Matice srpske Dragan Stanić i predsednik Kulturne zajednice Srbije Živorad Žika Aleksić.

Kao što su organizatori ranije isticali cilj je da se Sabor vrati korenima,pa će u tom smislu i finanlno takmičenje najboljih trubačkih orkestara, kao i ranijih godina, biti u nedelju u 15 časova.

Najveća trubačka fešta u zemlji i svetu trajaće tri dana, sa ciljem da okupi što više ljudi iz okruženja kojima će biti ponuđen bogat kulturno-umetnički program i raznovrstan zabavni sadržaj.

– Fokus je stavljen na izvornost Sabora trubača pa ćemo ove godine mnogo više pažnje posvetiti kulturnom sadržaju, izložbama, sajmu knjiga, turističkoj ponudi ovog kraja i naravno trubačkim orkestrima koji su osnov čitave manifestacije. Sabor ćemo otvoriti u petak podizanjem zastave kod Spomenika trubaču nakon čega će uslediti originalni deo programa.

Trenutno dogovaramo izvođače u zabavnom delu Sabora, koji će, takođe biti u skladu sa pomenutim ciljevima ove tradicionalne trubačke manifestacije. Glavni sadržaji ponovo će biti na centralnoj pozornici na stadionu - rekao je direktor Centra za kulturu u Guči Jovan Kovačević.

Kako InfoLIGA nezvanično saznaje na spisku mogućih izvođača je i orkestar Stanislava Biničkog.

Takođe na ovogodišnjem Saboru trubača nastupiće Simfonijski orkestar RTS sa šefom dirigentom Bojanom Sudžićem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA