Episkop istočnoamerički Irinej uputio pismo Bajdenovom savetniku: Istakao problem Visokih Dečana

Vladika Irinej se posebno osvrnuo na aktuelne probleme manastira Visoki Dečani

  • 5
Episkop istočnoamerički Irinej

Printskrin: Youtube/Телевизија Храм

Episkop istočnoamerički Irinej uputio je pismo Džejku Salivenu, savetniku Predsednika SAD, u vezi sa progonom Srpske Pravoslavne Crkve i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, objavljeno je danas na sajtu SPC.

U pismu upućenom 19. maja, vladika Irinej se posebno osvrnuo na aktuelne probleme manastira Visoki Dečani, podsetivši Salivana da se tog dana navršila peta godišnjica od pravosnažne odluke najviše sudske instance te južne srpske pokrajine kojom se manastiru vraća oteta zemlja, saopštila je Eparhija istočnoamerička.

Za sve ovo vreme, kosovski Albanci otvoreno odbijaju da sprovedu odluke svojih sudova i ignorišu pozive međunarodnih institucija i diplomatskih predstavnika zapadnih zemalja na Kosovu i Metohiji da bez odlaganja vrate manastirsku zemlju, naveo je u pismu episkop Irinej.

Vladika je pozvao Salivena da sagleda trenutnu situaciju na Kosovu i Metohiji sa stanovišta flagrantnih kršenja ljudskih prava i verskih sloboda Srba i pozvao ga da se založi za povlačenje podrške SAD kosovskim vlastima zbog neprestanog progona Srpske Pravoslavne Crkve i srpskog naroda, preneto je na sajtu SPC.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Невена

    22. maj 2021 | 20:36

    Браво за епископа и ви сте једина свијетла тачка унутар те државе ... издржите и хвала вам на свему што сте учинили за нас до сада ...

  • Toma M.

    22. maj 2021 | 21:39

    Episkop Istocno - americki Irinej Dobrijevic, je pravno, ljudski i moralno ukazao na flagrantno krsenje medjunarodog prava.Braneci verske srpske svetinje na nasem Kosovu,Vladika Irinej je ukazao i pokazao celom svetu, posebno drzavi gde zivi da su Kosovo oteli od Srbije na,, mucki, nacin?! S pravom se Irinej obratio kome treba na dostojanstven i kulturan nacin. Samo Bog moze da pomogne i nama vrati nase Kosovo?!

  • nikolas

    22. maj 2021 | 21:34

    E PA BAS SE NA PRAVU ADRESU OBRATIO ZA POMOC -NASIM DRAGIM PRIJATELJIMA AMERIMA!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA