≫ 

Građani se vraćaju normalnom životu od juna? Brnabić veruje da će vakcine iz Srbije priznati svi

Ona je istakla da ipak ne treba da žurimo sa zaključcima, jer smo "prošlog leta bili optimisti, pa je počeo da raste broj zaraženih"

  • 11
Ana Brnabić Foto: Printscreen/Hit tvit

Premijerka Srbije Ana Brnabić napomenula je da je vrlo verovatno da se građani Srbije vrate normalnom životu od juna.

- Rekla bih da je vrlo verovatno da ćemo moći da se vratimo normalnom životu. Ono što me brine je mali procenat vakcinisanja mladog stanovništva. Oni drže ključ kraja ove epidemije. U petak smo pokrenuli veliku kampanju za vakcinaciju mladih uz pomoć festivala u našoj zemlji. Neka naša želja je da 21. juna konačno otvorimo Srbiju. Videli smo i prošlog leta, bili smo optimisti pa je krenulo da raste broj zaraženih - rekla je Brnabić u emisiji "Hit tvit".

Ona je podsetila koliko je vakcina važna i apelovala na građane da se vakcinišu.

- Ima vakcina, sutra nam dolazi još 100.000 Fajzer vakcina. Eto, da podsetim i da, ko se vakciniše do 31. maja, može da se prijavi za pomoć od 3.000 dinara - dodala je.

"Vakcine koje se koriste u Srbiji će priznati svi"

Brnabić je ukazala da Srbija ima odlične rezultate, ne samo na polju vakcinacije već i u ekonomiji, da je primer za mnoge, čak i kada je reč o digitalnim pasošima koje će, kako je ocenila, kao i sve vakcine kojima su građani Srbije vakcinisani, priznavati svi.

- Verujem da će i Sinofram vakcina brti prihvacena u EU, kao što su je prihvatile i Grčka i Mađarska, takođe i Španija, pregovaramo sa Izraelom, oni su rekli da će priznavati samo one koji su oni priznali - rekla je.

Brnabić je rekla da su digitalne potvrde o vakcinaciji, koje će i građani Srbije morati da pokazuju, priznavati svi.

Premijerka je ponovila da je brine mali procenat vakcinisananih mladih ispod 30 godina.

Dodala je da Vlada radi sa celokupnom ivent industirijom, Egzitom, Bir festom, Lav festom i ''da je predlog da se na Svetski dan muzike otvori Srbija''.

Predsednica Vlade naglasila je da Srbija i u ekonomiji ima odlične rezulate, da industrija raste, građevinarstvo takođe beleži jak rast, kao i oblast informacionono-komunikacionih tehnologija, koja je, kako je dodala, samo u martu imala rast od 27 odsto.

Prema njenim rečima, Vladi je cilj da se dostigne rast od sedam odsto.

Video: Ko se plaši igle, uskoro će moći da pije vakcinu i to sa ukusom jagode

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stefan94

    23. maj 2021 | 22:32

    Iskreno mislim da to bas nece ici u smeru koji premijerka prizeljkuje kada je vakcinacija nas mladih u pitanju (licno ja se nisam vakcinisao, imam 26. godina). Podatak od pre neki dan koji govori da se vakcinisalo manje od 12% mladih od 18 do 35 godina govori mnogo. Licno mislim da mladi imaju veliko nepoverenje u vakcine i da zato ne zele da se vakcinisu. Jednostavno mislim da se dostigao neki maksimum kad je vakcinacija u pitanju i da eventualno moze jos neki procenat da se nabije. Samo pustite ljude da oni odluce da li zele da se vakcinisu ili ne i to je to. Na silu nista ne ide pa ni vakcinacija. Pozdrav za sve dobre ljude i zivi i zdravi bili.

  • Čiča

    23. maj 2021 | 22:09

    A di nestade korona, bre.

  • 1234

    23. maj 2021 | 22:20

    Ma oce kako da ne kao sto su Englezi prihvatili svoje fajzerove.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA