Užičko kolo, trubači i "Jutro je": Maturanti širom Srbije uz muziku proslavili poslednji dan škole

Kraj školske godine četvrtaci su proslavili veselo, uz igru i kolo

  • 4
Maturanti

Printskrin: Facebook/UŽICE - OGLASNA TABLA

Maturanti srednjih škola proslavljali su prethodnih dana poslednji školski dan i završtetak još jedne etape u njihovim životima i to onako kako se ovaj važan događaj i obeležava decenijama unazad - uz muziku, trubače i neizostavno Užičko kolo.

Svršeni srednjoškolci u Sremskoj Mitrovici svojom proslavom posebno su privukli pažnju građana koji su se okupili na Gradskom trgu i uživali u njihovoj pesmi i muzici.

Učenici su "opleli" na sred centra grada Užičko kolo, a njihovom veselju pridružili su se i prolaznici koji su se radovali sa njima.

Slično su kraj školske godine proslavili i đaci u Beogradu. Oni su "Užičanku" "opleli" u centru grada, u Knez Mihailovoj ulici, a aplauzi nisu izostali. Naravno, kao ni trubači bez kojih je teško zamisliti proslavu poslednjeg dana srednje škole.

Trubači su uveseljavali i zrenjaninske srednjoškolce, odnosno maturante Medicinske škole u Zrenjaninu. Oni su, kako je zabeleženo na snimku portala I love Zrenjanin, uz zvukove trube pevali veliki hit Nade Topčagić "Jutro je".

I maturanti leskovačke Gimnazije veselo su i uz muziku, proslavili poslednji školski dan. Iako "podeljeni" po bojama, u majicama, na kojima su ispisani broj odeljenja i najrazličitije poruke drugara, zajednički su, okupljeni u dvorištu škole, proslavili ulazak u svet odraslih, kako prenosi Dnevnik juga.

Kraj školske godine upriličen je i u Prizrenskoj Bogosloviji koja ove godine slavi 150 godina postojanja i 10 godina od obnove nakon što su je kosovski albanski ekstremisti zapalili 2004. godine.

- Ova generacija je šesta po redu koja je završila školovanje u zadužbini čika Sime Igumanova - naveo je na svom Fejsbuk profilu Sava Janjić, iguman manastira Visoki Dečani.

Video: Baklje, trubači: Ovako su klinci u Rakovici proslavili kraj svog osmogodišnjeg školovanja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA