≫ 

Zaštitnik građana kontroliše nadležne organe zbog smrti deteta u Lebanu

Od MUP-a Zaštitnik građana traži da ga izvesti da li je bilo postupanja organa MUP-a po eventualnim prijavama za nasilje u porodici nastradalog deteta

  • 3
Lebane, kuća u kojoj je preminula devojčica Kuća u kojoj je preminula devojčica, Foto: Jugmedia

Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi, a posle saznanja iz medija da se porodica iz Lebana čije je dete pronađeno mrtvo u porodičnoj kući nalazi na evidenciji nadležnih organa i da je dvoje starije dece ranije izmešteno u hraniteljske porodice, pokrenuo postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada Centra za socijalni rad Lebane i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Zaštitnik građana traži od Centra za socijalni rad Lebane da mu u roku od 15 dana dostavi podatke o svim preduzetim aktivnostima u ovom slučaju, posebno o eventualnim prijavama za nasilje u porodici, saopštio je Zaštitnik građana.

Od MUP-a Zaštitnik građana traži da ga u istom roku, s obzirom na podatke iz medija da je policija već tragala za ocem zbog krivičnih dela koje je ranije počinio, izvesti da li je bilo postupanja organa MUP-a po eventualnim prijavama za nasilje u porodici nastradalog deteta.

Podsetimo, devojčica je navodno pronađena sa hematomom na glavi, preneli su tada mediji, a lekari su, navodno, utvrdili da je u vreme kada je majka prijavila smrt deteta ono bilo mrtvo već šest sati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk

    24. maj 2021 | 17:21

    Ne verujem policiji u Srbiji.

  • Laloš

    24. maj 2021 | 18:41

    Centar za socijalni rad najgore organizovan u celoj Srbiji treba reorganizacija pod hitno, a štaje sa ono dvoje dece što su radnice otimali od bake učutaliste se

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA