≫ 

Šekler: Nisam siguran da smo pobedili virus. Ne volim slavodobitni ton

Takođe je istakao da mere moraju svuda da se poštuju

  • 0
dr Milanko Šekler; foto screeenshot Youtube/RTS dr Milanko Šekler; foto screeenshot Youtube/RTS

Raste broj vakcinisanih i revakcinisanih, podaci koji se odnose na koronavirus su dobri - pada broj umrlih, onih koji su na respiratoru, zaraženih i hospitalizovanih. Međutim, virusolog Milanko Šekler ukazuje da i pored bolje situacije imamo oko deset umrlih dnevno.

Nedavno smo iz Rusije dobili dobru ocenu za Sputnjik V koja se proizvodi u Torlaku.

- Nisam siguran da smo pobedili virus. Ne volim slavodobitni ton, jeste bolje nego što je bilo, ali daleko da smo pri kraju i da je sve završeno. Nemamo ni 40 odsto vakcinisanih. Prošle godine u ovo doba imali smo imali sličnu priču i popuštali mere. Malo je. Mora da se pređe 55, 60 odsto da bismo imali efekte koji će teže da nas vrate - kazao je virusolog za TV Prva.

Navodi da je počeo da sumnja u uspešnost vakcina zbog toga što su u nekim zemljama ranije popustili mere pa je došlo do naglog skoka obolelih. Takođe je istakao da mere moraju svuda da se poštuju kada budu dozvoljena veća okupljanja.

- Nemojte da se lome koplja na dva muškarca bez maske u bašti, a da negde može da sedi 500 ljudi i da niko ne nosi masku i nikom ništa - istakao je Šekler.

Video: Lončar o vakcinama: Nema dokaza da je ijedna vakcina štetna, ili da ima neke posledice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA