Tata Petra koji ima rak napisao pesmu malom Gaši: "Kada se, Gavrilo, vratiš, čekaće te Srbija tvoja"

Gavrilo Đurđević, beba koja boluje od spinalne mišićne atrofije, otputovao je u ponedeljak u Budimpeštu po najskuplji lek na svetu

  • 4
Gavrilo Đurđević, Petar Mićić Foto: Privatna arhiva, Instagram/sviuzpetramicica, Facebook/Goran Mićić

Preslatki Gavrilo Đurđević, osmomesečna beba koja boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1, otputovao je u ponedeljak uveče u Budimpeštu, na najvažnije životno putovanje, po najskuplji lek na svetu - Zolgnesmu. Ova vest obradovala je celu zemlju, a sveštenik Goran Mićić, otac dečaka Petra Mitića (10), koji boluje od zloćudnog sarkoma (raka u levoj nozi) povodom ovog događaja, napisao je pesmu posvećenu malom Gaši.

- Putuj, dečače dragi, preko mirisnih livada i polja. Kada se, Gavrilo, vratiš, čekaće te Srbija tvoja. Snagu neka ti daju braća, otac i majka, narod koji te voli, najlepša ptičica rajska. Da nam se zdrav vratiš u tvoje Čumić selo, tada će svako doći da proslavi najveće Božije delo - napisao je Goran na svom Fejsbuk profilu.

Ovu pesmicu je putem Fejsbuka podelio i Gavrilov tata, Aleksandar Đurđević.

Gavrilo je morao što pre da otputuje u Mađarsku po gensku terapiju, a novac je morao da sakupi do 25. maja. Dan pre tog roka, Ministarstvo zdravlja izdalo je saopštenje u kojem se navodi da će sredstva koja nedostaju ovom preslatkom dečaku biti uplaćena na račun.

Podsetimo, desetogodišnji dečak Petar Mićić, takođe rođen u Kragujevcu, nalazi se trenutno u Štutgartu koji je tamo operisan.

- Imamo lepe vesti za vas! Naš Peki je uspešno operisan. Sve je proteklo u najboljem redu. Operacija je trajala četiri sata. Peki se oseća odlično. Nastavljamo dalje da se borimo do konačne pobede. Sve vas puno voli i pozdravlja naš brat, junak, šampion, pobednik... Peki. Hvala gospodu Bogu i svetom Georgiju za ovako lepe vesti - oglasili su se početkom meseca njegovi roditelji na Instagram stranici.

Video: Maleni Gavrilo: Moj tata zna kako su moje ručice slabe, kako se moje nogice ne mrdaju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Divni ljudi

    26. maj 2021 | 19:08

    Bog vam pomogao Svu sreću vam.zelim

  • Don

    26. maj 2021 | 19:08

    I Gavrilo znaces ko ti je zivot spasio i odakle ces moci bez razmisljanja da pobegnes kada za to dodje vreme.

  • Bgd

    26. maj 2021 | 21:20

    Deco draga Bog neka Vam je na pomoci! Bice sve dobro.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA