Miladin krenuo na posao i udario ga kamion: Ne može da se kreće i u teškim uslovima čeka operaciju

Kuća u kojoj je ostao da živi potpuno je neuslovna za jednog invalida jer nema čak ni kupatilo

  • 3
Miladin Jovanović selo  Preljina Čačak Foto: RINA

Teška sudbina nadvila se nad porodičnom kućom Miladina Jovanovića u selu Preljina pored Čačka. Nakon što su mu preminuli otac i deda, ovog mladića snašla je još jedna tragadija. Pre dve godine kad je išao na posao,udario ga je kamion i od njega napravio invalida koji ne može sebi da zaradi čak ni za osnovne životne namirnice.

- To je bio drugi dan od kako sam krenuo na posao u firmu do koje sam pešačio nekoliko kilometara. Desila mi se ta nezgoda, kamion mi je potpuno smrskao nogu. U Beograd sam išao na dve operacije, ali došlo je do komplikacija jer je narasla koska na kosku. Sva sreća nemam velike bolove, ali nemam nikakvu funkciju u nozi i ostao sam nesposoban sa svojih nepunih trideset godina. Jako je teško - kaže Miladin za RINU.

Ovaj mladić ostao je bez primanja, živi od osam hiljada socijalne pomoći. Kuća u kojoj je ostao da živi potpuno je neuslovna za jednog invalida jer nema čak ni kupatilo.

- Sa štakama idem u poljski WC, najteže je preko zime i kad pada kiša. U kući postoji prostor koji bi mogao da se preuredi u kupatilo, ali ja nemam dovljno primanja i nemam od čega da uštedim kako bih to napravio. Doktor je rekao da me očekuje još nekoliko operacija, pa bih za nekoliko godina možda konačno mogao i ja nešto da zaradim. Do tada zavisim od socijalne pomoći - kaže ovaj Čačanin.

Dok čeka tuđu pomoć Miladin pokušava da bar malo sredi svoju malu kuću, pa iako živi sam održava je urednom i čistom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ČA

    25. maj 2021 | 14:59

    Kasno se setio da malo sredi,očisti i popravi kuću jer to treba na vreme i stalno,najlakše je tražiti pomoć drugih koji isto moraju to da zarade.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA