≫ 

Deka iz Bogatića prijavio komšiju zbog mace: Pojela pun tanjir pečenja, a zbog njihovog psa je bos

- Kada se žalim komšijama oni kažu da ubijem mačku ili da zatvorim vrata. Mačku ne bih ubio, a šta ću kad zaboravim da zatvorim vrata pa komšijske životinje uđu u kuću... - kaže N. F.

  • 7
Mačka od 34 godine

Ilustracija, Printskrin: NEWSFLARE

Deka N. F. iz jednog sela kod Bogatića prijavio je policiji u ovom mestu prve komšije zbog toga što se njihov mačak ušunjao u njegovu kuću i sa stola pojeo pun tanjir pečenja. Naizgled ovo je još jedna od bizarnih prijava koje policija prima od građana koji od ljudi u plavim uniformama očekuju da im pomognu u baš svakoj prilici, ne znajući da to nije u njihovoj nadležnosti.

Međutim, u razgovoru za Telegraf.rs otkriva kako mu komšijske mačke i psi duže vreme pričinjavaju štetu i da mu je tek nakon poslednjeg nedela komšijskog mačka "pala klapna" zbog čega je otišao u policiju da traži pomoć.

- Ispričao sam policiji i o tom pečenju koje je mačak smazao kada je ušao u kuću jer sam zaboravio da zatvorim vrata i zbog kojeg mi je posebno žao jer mi je doneo moj unuk. Ja sam pojeo samo dva komada, a mačak sve ostalo iz punog tanjira. Znam ja da je to pomalo i smešno, ali više ne znam kako da se izborim sa komšijskim životinjama - priča deka.

Komšije, po dekinoj priči, imaju dosta pasa i mačaka u svom dvorištu koje je uvek otvoreno, pa tako preko plota neometano prelaze u njegovo dvorište i kuću.

Policijska stanica Bogatić

Policijska stanica u Bogatiću, Foto: Dragan Grujić

Odneli su mu obuću, pa je ostao bez papuča i cipela, a nedavno i skoro sve kobasice iz špajza. Zbog nestašnih životinja je upozoravao komšije, a pošto ništa nisu preduzimale pomoć je tražio od policije.

- Kada se žalim komšijama oni kažu da ubijem mačku ili da zatvorim vrata. Mačku ne bih ubio, a šta ću kad zaboravim da zatvorim vrata pa komšijske životinje uđu u kuću... Jednu mačku sam našao mrtvu u sobi u koju ne ulazim, ko zna kada se tu uvukla i uginula, pa sam primetio tek kad sam osetio neprijatan miris - kaže deka.

Deka živi sam i mada je u "zlatnoj mladosti" zdravlje ga dobro služi i sam brine o sebi. Ništa mu, kaže, ne nedostaje, samo što se nervira zbog nestašnih komšijskih pasa i mačaka.

U policijskoj stanici su uredno zaveli dekinu prijavu i uskoro će patrola izaći na teren i, možda, deki pomoći da se otarasi nesvakidašnjih muka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Naivni Gedža

    26. maj 2021 | 08:21

    Gde će mačak odoleti pečenju. Drugi put ga deko preduhitri: pojedi pečenje umesto da gubiš vreme na prijavljivanje.

  • Branka

    26. maj 2021 | 07:57

    A zasto bi deka zatvarao vrata od kuce u svom dvoristu pogotovo po lepom vremenu. To treba vlasnike po djepu. Ja imam macku i jedino odlazi kod komsija koji joj daju da jedu. A kod ostalih ni ne prilazi.

  • Тодорић

    27. maj 2021 | 08:09

    Ја имам доста паса,па сам оградила своје двориште да не страдају комшије...Не ради се ту ни о печењу,колико о безобразлуку власника животиња,који нису себе и комшије заштитили од непријатних догађаја.Човек у свом имању,сме да држи отворена врата,а комшијске животиње ту нису позване на ручак.Безобразна замена теза,пазите,није затворио врата!!! Дакле...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA