≫ 

Andreja (13) je imala 25 operacija potklonice: Tata je na rukama nosi više puta dnevno do 5. sprata

Ova predivna devojčica mora ponovo na operaciju, a sa njenim deformitetom rodi se jedno u milion dece

  • 6
Goran i Andreja Stevanović, Niš Printskrin: Facebook/Dejan Marković

Andreja Stevanović (13), predivna devojčica iz Niša, ne zna kako je to kad te ništa ne boli. Život se, od samog rođenja, surovo poigrao sa njom - Andreja je rođena bez potkoleničnih kostiju, a do sada je imala čak 25 operacija. Šanse da se rodi sa nedostacima glavnih potkolenih kostiju, skraćenim i lučno savijenim fabulama i duplim stopalima, bila je neverovatno mala, jer se sa ovim deformitetom rodi jedno u čak milion dece.

Ipak, Andrea je jedna u milion i sa tim je morala da se suoči i bori od najranijeg detinjstva. Zbog svog zdravstvenog stanja, ova devojčica mora da se služi kolicima i štakama, ne može samostalno da hoda i stalno je u bolovima. Živi sa bratom Viktorom (10), mlađom sestricom Vasilijom (5) i ocem Goranom (40) u stančiću od oko 30 kvadrata.

Majka je otišla, a o deci brine isključivo Goran. Bude teško, kaže, ali ljubav prema deci toliko je jaka, da ga svakog jutra, kada se probudi, gura napred. Čak i onda kada pomišlja da ne može više.

- Andreja je do sad imala čak 25 operacija i intervencija, od toga je oko 20 bilo u Rusiji. Poslednji put je operisana 2019. godine, u Rusiji smo proveli 7 meseci i sve to nas je, uz putovanje i smeštaj koštalo oko 30.000 evra - započinje Goran.

Kako kaže, njegova ćerka non stop je u bolovima.

- Želela bi da hoda, da trči, kao njeni vršnjaci, hoće i da skače, ali je dovoljan i najmanji napor da je bol savlada. Koliko me je samo puta pitala: "Tata, kada će da prestane da boli?". Veoma je vezana za mene, kao i druga deca, i kad me vidi nervoznog, pošto sve razume, kaže mi: "Ja sam kriva" - priča naš sagovornik.

Njegova ćerkica mora što pre na još jednu operaciju, ali novca nema. Goran prima 18.000 dinara socijalne pomoći i dečiji dodatak od 10.000 dinara. Andreja prima i tuđu negu, ali otac taj novac mora da odvaja za ćerkine operacije. Ipak, i ta suma novca premala je da bi se skupilo oko 30.000 evra, koliko je potrebno za njen ponovni odlazak u Rusiju.

Maštaju o kući ili stanu u prizemlju

Da muka bude još veća, stančić u kojem živi ova četvoročlana porodica nalazi se na 5. spratu, u zgradi koja nema lift, te je otac je svakog dana, više puta, spušta na rukama do prizemlja i vraća nazad, do 5. sprata.

- Nije ni meni više lako, razmišljam koliko mi je pre 7 godina, kada je prvi put išla u Rusiju, bilo lakše da je nosim na rukama, nego sada. Zato bi nam mnogo značilo kada bismo imali neki stan u prizemlju ili još bolje - kuću, da ne moramo ovako da se mučimo - priča otac.

Andreja je, inače, divno dete koje trenira stoni tenis u kolicima, a dosad je već osvojila nekoliko medalja.

Ukoliko želite da pomognete ovoj devojčici, to možete uraditi uplatom na račun 160-6000000861800-87, na ime Goran Stevanović.

Video: Težak vam dan? Ovaj momak je ostao nepokretan ali radi ono što malo ko sme i može

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrmot

    28. maj 2021 | 19:50

    Jedno u milion dece i drzava bas nista ne moze da ucini? Izvinite ali apsolutno neshvatljivo! Pomoci cemo, ko koliko moze ali postoji li neko dete sa zdravstvenim problemom kojem je ova drzava pomogla, osim Miladinu Kovacevicu sa milion dolara, ciji je dijagnoza nasilje.

  • Dragana

    28. maj 2021 | 19:55

    Naravno da cemo pomoci i ovom Andjelu.... A majku ne bi komentarisala,jer ono sto bi napisala vi sigurno ne biste objavili.

  • S3

    28. maj 2021 | 23:56

    Dajte sms

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA