Danas počinje proizvodnja vakcine "Sputnjik V" na Torlaku

To je potvrda najbolje političke, ekonomske i naučno-tehnološke saradnje između naše dve zemlje, ali i potvrda bliskosti i visokog stepena uzajamnog poverenja između naših državnih rukovodstava - rekao je ministar Nenad Popović

  • 2
Sputnik V vakcina korona virus torlak Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Kopredsednici srpsko-ruskog Međuvladinog komiteta, ministar u Vladi Srbije Nenad Popović i vicepremijer ruske Vlade Jurij Borisov, održali su sastanak na kojem su istakli da će danas u popodnevnim časovima biti svečano označen početak proizvodnje vakcine "Sputnjik V" na Institut Torlak i da je to potvrda najbolje saradnje između Srbije i Rusije.

- To je potvrda najbolje političke, ekonomske i naučno-tehnološke saradnje između naše dve zemlje, ali i potvrda bliskosti i visokog stepena uzajamnog poverenja između naših državnih rukovodstava - rekao je Popović.

Nenad Popović, Jurij Borisov Kopredsednici srpsko-ruskog Međuvladinog komiteta, ministar u Vladi Srbije Nenad Popović i vicepremijer ruske Vlade Jurij Borisov-Foto: Vlada Srbije/Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj

On je istakao da je proizvodnja vakcine Sputnjik V u Institutu Torlak rezultat dogovora predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, koji diktiraju visok tempo razvoja bilateralnih odnosa između dve zemlje u svim oblastima.

- Za samo pet meseci od kada je označen početak rada na uspostavljanju proizvodnje ruske vakcine u Srbiji, taj zadatak koji smo dobili od naših predsednika je ispunjen. Srbija će postati prva zemlja u Evropi koja će proizvoditi vakcinu Sputnjik V na svojoj teritoriji. Sada ćemo biti još spremniji da zaštitimo zdravlje i živote naših građana, ali i da pomognemo našim partnerima u okruženju i Evropi kojima je vakcina preko potrebna - rekao je Popović.

Zamenik predsednika Vlade Ruske Federacije, Jurij Borisov, izrazio je zadovoljstvo zbog početka prozvodnje ruske vakcine u Srbiji.

On je istakao da je to veliki korak za Srbiju, koji garantuje očuvanje bezbednosti i dugoročnu zaštitu stanovništva od korona virusa.

Video: U Srbiju stiglo još 100.000 doza ruske vakcine Sputnjik V

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Psihopata

    4. jun 2021 | 11:41

    Kazite narodu gde vodi to vakcinisanje tj cipovanje. Vodi u propast. Ja u Boga verujem i sa Bozijeg puta necu skreniti. Da mi neko da cele pare ovoga sveta da se vakcinisem ja cu reci hvala netreba mi pare jer ja u Boga verujem ne u satanu.

  • Душан Краишник Бања Лука

    4. jun 2021 | 11:28

    Хвала Теби Русијо Хвала Ти

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA