≫ 

Ovi šrapneli i delovi oružja leteli su u Čačku: Nadležni na terenu utvrđuju štetu i posledice haosa

Građanima se savetuje da budu oprezni

  • 11
Požar, Sloboda, Čačak Foto: ozonpress.net

Situacija koja je zadesila Čačak, nakon požara u namenskoj industriji "Sloboda", polako se smiruje, a u toku je utvrđivanje posledica eksplozijaNa sreću, povređenih nema, ali je načinjena materijalna šteta.

Pored objekata, pojedinim meštanima okolnih sela je stradala stoka od posledica eksplozije, neki od njih pronašli su šrapnele i delove oružja u svojoj okolini, a posledice su vidljive i na ulicama i automobilima.

Kako su za Telegraf rekli iz Opštine Čačak, nadležni su na terenu radi utvrđivanja štete i posledica eksplozije, a veliki broj vatrogasnih ekipa je izašlo na lice mesta.

Takođe, nadležni savetuju građanima da budu oprezni. Iz kruga fabrike i dalje kulja crn dim.

Najugroženiji građani evakuisani

Najugroženije porodice su tokom noći evakuisane, a pojedini i dalje ne mogu da priđu do svojih domova.

- Prvo se čulo kao manje pucketanje, onda su počele strašne eksplozije. Samo smo se prekrstili i izašli napolje. Vatra je kasnije buknula mislili smo da će nam doći do kuće. Stišalo se tek oko četiri sata ujutru, ali celu noć nismo spavali - rekao je za RINU Radoje Simeunović iz Pridvorice.

Kvalitet vazduha dobar

Šef Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Luka Čaušić izjavio je danas da je kvalitet vazduha u Čačku dobar i bez povećane koncentracije štetnih materija. 

- Vršeno je merenje kvaliteta vazduha, nije povećana koncentracija štetnih materija i građani mogu da budu spokojni - rekao je Čaušić.

Naveo je da je pravovremeno blokiran pristupi fabrici, kao i magistralni put, a da je isključen i gasovod.

Ranije, Čaušić je naglasio da su pripadnici Sektora za vanredne situacije, osim što su učestvovali u evakuaciji nakon eksplozije, preduzeli su niz akcija kako bi se smanjio rizik od ovakvog događaja.

Tek 24 sata nakon poslednje eksplozije, naši pripadnici će moći da uđu u krug fabrike, eventualno intervenisati i utvrđivati šta se sve desilo.

Video: Gori vojna fabrika u Čačku: Požar i eksplozije u Slobodi, građani evakuisani

Video: Samo smo se prekrstili: Ovako izgleda žarište eksplozije u Čačku jutro posle

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrki

    4. jun 2021 | 11:32

    Unistavanje dokaza,klasika !!!

  • Voja

    4. jun 2021 | 11:56

    Automobilima kojima je naplaćen parking nek parking servisa plati obeštećenje a ostalima država ako je ima a skladište premestiti u opštinu nemora običan narod da strada

  • jov

    4. jun 2021 | 11:22

    mislim da je cija umesana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA