≫ 

Vučić: Procena štete između milion i po i 2 miliona evra, mere zaštite moraju da budu na višem nivou

Aleksandar Vučić je u obraćanju javnosti naveo da tri helikoptera kreću u gašenje požara u Čačku

  • 6

Preliminarne procene štete od požara izazvanog eksplozijom u čačanskoj fabrici "Sloboda" je između milion i po i dva miliona evra, rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

Aleksandar Vučić je u obraćanju javnosti naveo da tri helikoptera kreću u gašenje požara u Čačku.

- Tri helikoptera kreću u gašenje požara i očekujemo da se operacija uspešno okonča i da se već od ponedeljka u potpunosti nastavi proizvodnja u pogonima čačanske '"Slobode" - rekao je Vučić.

On je primetio da se takve stvari dešavaju, ali da je važno da i mere zaštite na radu i obezbeđenje budu na neuporedivo višem nivou, kako bi se obezbedila sigurnost zaposlenima u fabrici, u magacinima, kao i stanovništvu u okolini tih objekata.

- To je, bez ozbira na ogromnu pažnju i na gotovo neverovatne razmere eksplozije, ipak podnošljiva šteta i verujem da će ''Sloboda'' sa uspehom nastaviti svoj rad u budućnosti - rekao je Vučić.

U čačanskoj fabrici namenske industrije "Sloboda" jutros nešto pre dva časa došlo je do serije detonacija, ali u nesreći nije bilo povređenih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA