≫ 

Snimci helikoptera koji nadleću Čačak nakon serije eksplozija: Tri letelice Vojske Srbije gase požar

Eksplozije u fabrici se nisu čule već nekoliko sati, ali požar i dalje tinja u magacinu

  • 13

Posle požara do kog je došlo u namenskoj industriji "Sloboda" u Čačku, u toku je utvrđivanje posledica eksplozija. Povređenih nema, ali je načinjena ogromna materijalna šteta. Pojedinim meštanima okolnih sela stradala je stoka, a šrapneli i delovi oružja pronađeni su kilometrima daleko. U vazduhu se oseća miris čađi.

Tri helikoptera Vojske Srbije nadleću fabriku i gase požar. Eksplozije u fabrici se nisu čule već nekoliko sati, ali vatra u magacinu i dalje tinja.

Radi se i na uklanjanju gelera. Građani ugroženih kuća su i dalje van svojih domova.

Fabrički krug "Slobode" obezbeđuju jake bezbednosne snage. Eksplozija je izbila u magacinu gotovih proizvoda manjeg kalibra. Evakuisano je 60 radnika koji su bili u smeni, kao i okolno stanovništvo.

Mnogi građani prethodnu noć proveli su u podrumima.

Meštani su reporterima Telegrafa ispričali da su geleri leteli na sve strane i da su jake detonacije trajale duže od sat vremena. Nešto mirnija situacija bila je u krugu firme. Na licu mesta smo saznali da su meštani okolnih sela i dalje u šoku.

Iz bezbednosnih razloga, ekipa Telegrafa nije mogla u selo Pridvorica, jer je u toku čišćenje terena. U vazduhu se osećao miris čađi, a dim i dalje tinja.

Kako je ranije danas rekao predsednik Srbije, očekuje se da se operacija uspešno okonča i da se već od ponedeljka u potpunosti nastavi proizvodnja u pogonima čačanske '"Slobode". Šteta se, za sada, procenjuje na milion i po do dva miliona evra.

Formirana je komisija koja će raditi na utvrđivanju uzroka akcidenta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Крле

    4. jun 2021 | 15:20

    Која је ово брука и срамота! Ако прође без оставки и казни, биће бруке и убудуће.

  • Kole

    4. jun 2021 | 15:47

    Ministar otkaz

  • Sara

    4. jun 2021 | 15:51

    Kome smeta fabrika

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA