Najnovije upozorenje RHMZ: Evo gde su u narednih sat vremena mogući kiša i olujni vetar

U Srbiji nas dok kraja dana očekuje promenljivo oblačno vreme, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom

  • 1
kisa, nevreme, VREME vremenska PROGNOZA Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Kako na svom sajtu upozorava Republički hidrometeorološki zavod, do 14.20 na području Srema, u Sremskoj Mitrovici i Rumi i u oblasti Kolubarskog okruga, područje Osečine mogući su pljuskovi i grmljavina sa pojavom grada kratkotrajno praćeni i olujnim vetrom.

U Srbiji nas dok kraja dana očekuje promenljivo oblačno vreme, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Duvaće slab do umeren vetar, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 10 do 17 stepeni, a najviša od 24 do 28.

I u Beogradu će nam povremeno trebati kišobran. Temperatura do 26 stepeni.

Ponedeljak

U Srbiji sutra iznad većeg dela zemlje promenljivo oblačno, mestimično sa kišom ili kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom, a u centralnim i južnim krajevima ponegde se očekuju i obilnije padavine. Na severu zemlje će provlađivati sunčano.

Vetar slab i umeren na severu i zapadu severni i severoistični, iznad ostalog dela Srbije slab, promenljiv. Jutarnja temperatura od 10 do 16, najviša dnevna od 23 do 28 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu ujutro umereno oblačno uz razvedravanje, tokom dana će preovlađivati sunčano. Vetar slab i umeren, severni i severoistočni. Jutarnja temperatura oko 16 C, najviša dnevna oko 27 C.

Izgledi vremena za sedam dana do - 14. juna:

Tokom celog perioda promenljivo oblačno i umereno toplo. U većini dana na severu suvo sa dužim periodima sunčanog vremena, a u brdsko-planinskim predelima ponegde sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U četvrtak i petak u svim predelima nestabilno sa češćom pojavom kiše ili lokalnih pljuskova i grmljavine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA