Težak život Petra i njegove porodice: On 4 puta ranjavan u ratu, a bolestan sin u kolicima nosi vodu

Iako gotovo nemaju ništa, glava ove porodice Petar Munjin naveo je da bi voleo da imaju samo hidrofor

  • 8
Porodica Munjin, Bujanovac Foto: Tamara Misirlić

Rat, bolest, nemaština - reči su koje decenijama živi Petar Munjin iz Klinovaca kod Bujanovca. Ovaj skromni čovek ima ženu, ali i sina Borisa (18) sa smetnjama u razvoju, a bio je učesnik rata u Bosni 1992. godine.

Kako Petar priča, sve strahote rata učinile su svoje i ostavile i po njega posledice. Ranjavan je 4 puta, i sada je nesposoban za rad.

Porodica Munjin živi veoma teško od male invalidske penzije, u uslovima koji su daleko od humanih i dostojnih. Sve što imaju u oronuloj kući staro je i dotrajalo. Spavaju na starim krevetima, greju se uz pomoć starog šporeta na drva i imaju improvizovano kupatilo. Vode u njihovom domu nema.

Kada ih je posetila humana karatistkinja Tamara Misirlić (19) iz Vranja, Petar je tražio samo jednu stvar - hidrofor.

- Najveći problem im je što nemaju vodu, pa ne mogu ni da se kupaju, kupatilo koje je staro i potpuno neuslovno, ujedno je i nefukcionalno, pa moraju da se kupaju u koritu, da dovlače vodu... Kada sam otišla u Klinovce da posetim porodicu Munjin, raspitivala sam se i kod komšija kako ti ljudi žive. Kažu da im posebno teško pada kada vide Borisa kako kolicima tera vodu - priča Tamara za Telegraf.rs.

Kako kaže, ni Petrova žena Dragana, a ni sin Boris, nisu dobrog mentalnog zdravstvenog stanja. To glavi ove porodice dodatno otežava i onako teške uslove u kojima žive.

Tamara priča i kako Petar ne traži ništa osim hidrofora, iako tehnički nema ništa. Munjinovi nemaju ni ormare, te svu odeću moraju da drže na podu.

- Sva ta odeća je stara i iznošena, jednostavno nije više za korišćenje, pa im je potrebna nova odeća, ali i obuća. Dragana nosi odeću L veličine i obuću 38, Petar obuća 40 i odeću M, a Boris obuću 42 i odeću M. Zaista je jako tužno gledati kako žive u toj kućici, čak i svi spavaju u istoj sobi - navodi naša sagovornica.

Ona moli sve ljude dobre volje da se jave i pomognu porodici Munjin. Tamaru možete dobiti na  065/527-6719.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • А

    8. jun 2021 | 13:46

    Држава даје Певачима, а хоће војску. После овога и Кошара боље на кућном прагу да погинем, Тај што му је дао ту помоћ нека доживи исту судбину. ДРЖАВО ПРОГЛЕДАЈ

  • hogar

    8. jun 2021 | 14:08

    glavno da se daje ekonomskim migrantima koji su nelegalno usli u Srbiju kuce, placene rezije, pokucstvo, novac a nasima nista... da li su ovi iz vlasti normalni vise, sta rade ti centri za socijanu zastitu pa njima treba ukinuti plate jer nista ne rade..... dokle vise sredi se stanje u svojoj zemlji pa se ide dalje

  • Marina

    8. jun 2021 | 14:01

    Ej Srbijo medju šljivama. 😥😥😥😥😥. Ekonomski tigar. 😥😥😥😥😥

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA