≫ 

Manje i pregleda i pozitivnih u kovid ambulantama: Zaraženi pacijenti najčešće nisu vakcinisani

Dr Jeremić je navela da je razlika u broju pregleda značajna u odnosu na pre mesec dana, te da sada dolaze i građani sa digestivnim problemima koji imaju stomačni, a ne korona virus

  • 2
Kovid ambulanta Doma zdravlja Vračar Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Broj pregleda i testiranih osoba u kovid ambulantama značajno je manji nego pre mesec dana, a prema rečima dr Ane Jeremić iz Doma zdravlja Voždovac, tokom jučerašnjeg dana, u dve kovid ambulante na toj opštini, primljeno je ukupno 105 građana, što je u piku prethodnog talasa bio slučaj u samo jednoj smeni jedne kovid ambulante.

Dr Jeremić je ukazala i da su građani koji dolaze na preglede, najvećim delom, nevakcinisani.

- Najčešće pozitivni pacijenti nisu vakcinisani. Bilo je i vakcinisanih, ali to su pacijenti koji su ili bili izloženi virusu između dve doze, pa nisu stigli da stvore imunitet, ili oni koji su bili izloženi virusu u velikoj meri i razboleli se - rekla je Jeremić.

Ona je istakla da su vakcinisani sa potvrđenim virusom imali blažu kliničku sliku, bez teških formi bolesti.

Dr Jeremić je navela da je razlika u broju pregleda značajna u odnosu na pre mesec dana, te da sada dolaze i građani sa digestivnim problemima koji imaju stomačni, a ne korona virus.

- U kovid ambulantama u Ulici Vojvode Stepe i Šumicama, juče smo primili ukupno 105 pacijenata, a u piku prethodnog talasa toliko je bilo u jednoj smeni u jednoj kovid ambulanti. Manji je i broj pozitivnih, a često se u poslednje dve nedelje javljaju pacijenti sa digestivnim problemima, i to zbog sezone svežeg voća i povrća - objašnjava dr Jeremić.

Ona je istakla i da veliki broj mladih dolazi da se testira brzim antigenskim testovima, bez simptoma, zbog putovanja.

Sada se pacijenti javljaju pri pojavi prvih simtpoma, pa su retke situacije da dođu u kovid ambulantu u podmukloj fazi bolesti, što je bio slučaj tokom prethodnog talasa, dodala je dr Jeremić.

Video: Vučić i Putin prisustvovali putem video linka početku proizvodnje Sputnjika V na Torlaku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zika

    7. jun 2021 | 19:21

    Zanima me odakle vam ta statiska da su zarazeni uglavnom oni koji se nisu cepljeni?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA