• 0

Stanisavljević: Pomoć korisnicima oko prijave za 3.000 RSD

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević kaže da je svim korisnicima usluga sistema socijalne zaštite na raspolaganju pomoć oko prijave za novčanu pomoć od 3.000 dinara, koja je namenjena svim vakcinisanim građanima

  • 0
Gradska sekretarka za socijalnu zastitu Nataša Stanisavljević

Foto: Beoinfo

Ona je u uključenju za TV Prva rekla da su sve nadležne institucije od početka prijavljivanja građana za novčani iznos od 3.000 dinara posebnu pažnju posvetile korisnicima socijalne pomoći, kojih prema podacima Gradskog centra za socijalni rad ima blizu 17.000, od toga oko 10.000 starijih od 18 godina koji mogu da se prijave za ovu vrstu novčane podrške.

- Svima je ponuđena pomoć u procesu prijavljivanja, jer moramo da mislimo na ljude koji možda nemaju pristup internetu, sprečeni su zbog drugih razloga ili ne znaju kako da se prijave - navela je Stanisavljević.

Kako je saopšteno, Stanisavljević je rekla da je u toku prethodne sedmice veliki broj ljudi kontaktirao centre za socijalni rad i da su korisnici u konstantnoj komunikaciji sa nadležnim ustanovama.

- Čak i kada je u pitanju novčana pomoć poput ovih 3.000 dinara za vakcinaciju, odnosno pomoć koju ne isplaćuju ustanove socijalne zaštite, korisnici se mogu informisati preko centara za socijalni rad gde su im zaposleni uvek na usluzi - kaže Stanisavljević.

Navela je da su preko koordinatora za romska pitanja i gradskih opština nadležni obilazili neformalna naselja gde mahom žive pripadnici romske nacionalne manjine, kako bi prijava za novčanu pomoć svim vakcinisanim građanima bila maksimalno olakšana.

Poručila je da je sistem socijalne zaštite na raspolaganju svim korisnicima.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok