≫ 

Najtužniji snimak iz Ivanjice: Dva konja bila na ispaši. Kad se nebo prolomilo, jedan se nije vratio

Komšija video smrtonosnu munju

  • 1
Konj Youtube Printscreen/ Info LIGA Ivanjica

Nevreme koje je prekjuče pogodilo ivanjičku opštinu najviše štete nanelo je poljoprivrednicima čiji su zasadi malina oštećeni, a potpunu katastrofu sprečili su protivgradni strelci koji su reagovali na vreme ispalivši 38 raketa.

Međutim, protiv gromova se nije moglo o čemu svedoči i tužna priča Slobodana Rajkovića iz zaseoka Krst kome je nastradao konj. Četrnaestogodišnji pastuv Vitez i njegov mlađi drugar Beli bili su na ispaši kada se nebo prolomilo iznad livade, piše Info liga.

Kako kaže Rajković, komšija je video smrtonosnu munju, ali nije znao gde je gađala. Kada je spazio Viteza kako trči prema kući i vraća se na mesto gde je bio drugi konj, shvatio je da nešto nije u redu. Nažalost, Belom nije bilo spasa.

- Da je bio lanac, nego konopac. Nisu ni potkovani bili - kaže ističući da ne zna šta je privuklo grom.

Vitezova tuga je na nivou ljudske. Od juče ne jede i odbija da se pomeri od nastradalog konja.

Inače, nevreme je izazvalo niz problema, jaka kiša poplavila je neke ulice a u pojedinim naseljima došlo je do prekida u snabdevanju električnom energijom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nedim

    8. jun 2021 | 08:59

    jako je tužna vest da je lep mlađi konj nastradao i što je čudno nisu bili daleko og kuća.Vreme je promenljivo pa i vlasnik konja možda nije trebalo da ih pusti na ispašu nego da da silažu u štali ako je ima.Nema idealne zaštite ali valja proceniti situaciju.Ne znam da li su konji bili osigurani?Vlasniku puno zdravlja i sreće ako uzme još jednog novog konja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA