≫ 

Jako nevreme zahvatilo Srbiju: Grad tukao Beograd, Šabac, Čačak, RHMZ izdao novo upozorenje

Beograđani su se krili kako bi se zaštitili od grada

  • 9

Jako nevreme pogodilo je oko 12.45 sati pojedine delove Srbije. Pljusak i grad su počeli u centru Beograda, a grad je tukao i u Šapcu i Čačku.

U prestonici, na Terazijama, Voždovcu, u Zmaj Jovinoj ulici već je pravi potop, a prolama se i jaka grmljavina. U pojedinim delovima Beograda tukao je grad veličine lešnika, a na brojnim gradskim ulicama došlo je do zastoja u saobraćaju. Na putevima su se, zbog obilne kiše za kratko vreme formirale reke.

Kritična situacija je u Sremu. U selu Donji petrovci kod Rume dvorišta zbog količine grada izgledaju kao da su potpuno prekrivena snegom.

 

U Šapcu je posle velike količine praćene gradom potopljeno na desetine dvorišta. Pod vodom su garaže dve zgrade, u kojima automobili bukvalno plivaju.

Olujno nevreme zahvatilo je i Čačak i okolinu. Jaka kiša padala je skoro 45 minuta, praćena udarima gromova. Grom je udario u blizini pumpe na obilaznici oko grada, što je rezultovalo nestankom struje. Padao je i grad veličine graška. Situacija sa električnom energijom naknadno je stabilizovana.

 

U narednih sat vremena u Sremskom, Mačvanskom i Kolubarskom okrugu, kao i na širem području Beograda jaki pljuskovi, grmljavina i grad, kao i kratkotrajno jak vetar, upozorava Republički hidrometeorološki zavod.

Na snazi je narandžasti meteoalarm, koji označava potencijalno opasno vreme.

Video: Šabac: Velike padavine nanele ozbiljnu štetu, grad bukvalno pod vodom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rođak sa sela

    11. jun 2021 | 13:54

    Rođaci od ovogodišnje letine možete da se oprostite. Tek je početak juna a uništeno 30%. Do septembra ne smem ni da mislim šta može da se desi.

  • Mirijevo

    11. jun 2021 | 13:32

    E u Mirijevu -nije! 😂

  • 250 RSD

    11. jun 2021 | 14:00

    A u Novom Sadu sunce przi 😂😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA