Krenuli da obilaze manastire na Kosovu, pa ih vratili sa Jarinja, policija nije odobrila prelazak

Odgovor satima nije stizao

  • 18
Administrativni prelaz Jarinje, granični prelaz KiM FOTO:TANJUG/ MIRJANA MITROVIC

Grupa iz centralne Srbije, koja je organizovano krenula da obiđe manastire na Kosovu i Metohiji, vratila se sa administrativnog prelaza Jarinje pošto im kosovska policija nije odobrila prelazak.

Duško Ružičić rekao je za RTS da je grupa građana, uglavnom iz Novog Sada i Beograda, preko agencije imala organizovan aranžman obilaska manastira na Kosovu i Metohiji, prenosi Tanjug.

Prema njegovim rečima, grupa je stigla oko 15 časova na Jarinje, gde su su ih pripadnici kosovske policije zaustavili kako bi sa vlastima u Prištini proverili da li mogu da pređu prelaz.

Ispričao je da odgovor satima nije stizao, a da im je oko 21 sat saopšteno da im jedino preostaje da i dalje čekaju ili da se vrate za Beograd.

Grupa je nakon toga odlučila da se vrati jer je bilo neizvesno koliko dugo bi čekanje dozvole moglo da potraje.

Ranije danas članovima humanitarne organizacije "Stub Kralja Stefana" iz Novog Sada nije dozvoljena poseta KIM, što su saznali preko oficira za vezu, ali bez obrazloženja.

Kako je za Tanjug izjavila Nina Stojanović iz te organizacije, na KiM trebalo da ide 39 putnika kako bi uručili humanitarnu pomoć i obišli svetinje.

Ona je dodala i da, članovi te organizacije, na svakih mesec i po dana odlaze na KiM i odnose humanitarnu pomoć, kao i da na terenu često doživljavaju neprijatnosti.

Prištinske vlasti zabranile su u četvrtak uveče i ministarki za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dariji Kisić Tepavčević da poseti KiM u svojstvu profesora Medicinskog fakulteta Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, iako je najava za posetu poslata na vreme i u skladu sa svim procedurama.

Video: Albanac bez povoda napao srpsku porodicu u selu Gojbulja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    11. jun 2021 | 23:28

    Kakav prelazak, zar nismo ista drzava?

  • Milomir

    12. jun 2021 | 06:46

    A jel čekaju albanci na dozvolu za ulazak u Srbiju kad idu po pesak i drugi materijal, kad idu u Prokuplje i Nis na kafu, u diskoteku ili da kupe neku nekretninu preko nekog izdajnika,Jel im treba za to odobrenje pitanje za našu vladu?

  • Nn

    12. jun 2021 | 06:48

    Tražimo od sveta postovanje a sami sebe ne sljivimo što ne uzvrate naši pa da svaki albanac čeka odobrenje za ulazak u srbiju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA