≫ 

Dva srpska autobusa sa vernicima i alpinistima još stoje na Jarinju: Nastavlja se niz tih incidenata

U autobusima ima više od 80 ljudi

  • 8
Kosovo izbori glasanje

Foto: Tanjug/Mirjana Mitrović

Na prelazu Jarinje kosovska policija od juče ne dozvoljava da administrativnu liniju pređu dva srpska autobusa sa više od 80 ljudi, izjavio je jutros direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Petar Petković.

On je na TV Pink rekao da je u prvom autobusu grupa vernika koja je krenula na poklonjenje i obilazak srpskih svetinja na prostoru KiM, dok su u drugom alpinisti koji su se uputili na Šar planinu.

Petković je istakao da je zabrana ulaska suprotno Sporazumu o slobodi kretanja, podsećajući da su i juče na prelazu držali više od pet sati još jednu grupu vernika.

I ministarki za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dariji Kisić Tepavčević juče je bio zabranjen ulazak na KiM, koja je planirala da u Severnoj Mitrovici održi ispit sa studentima treće godine na Odeljenju za epidemiologiju Medicinskog fakulteta.

- Nastavlja se niz tih incidenata i provakcija koje dolaze iz Prištine i vidimo da se incidenti pojačavaju kako se približava nastavak dijaloga - poručio je Petković.

Video: Vesić se obratio sa Jarinja nakon zabrane da srpska delegacija uđe na Kosovo

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA