• 0

U toku izgradnja transfer stanice kod Bistrice za tri opštine: Kraj prve faze radova za 150 dana

Vrednost prve faze radova na izgradnji transfer stanice iznosi 92 miliona dinara

  • 0
Deponija, Bistrica

Foto: RINA/Alem Rovčanin

Deponija, Bistrica

Foto: RINA/Alem Rovčanin

Paralelno sa sanacijom prijepoljske nesanitarne deponije Stanjevine, u toku je izgradnja transfer stanice Banjica, nedaleko od Bistrice, sa reciklažnim dvorištem gde će se selektovati otpad iz Prijepolja, Priboja i Nove Varoši a potom transportovati na Regionalnu sanitarnu deponiju Duboko u Užicu. Trenutno se izvode građevinski radovi, a rok za završetak prve faze radova je 150 dana.

Umesto svojevremeno započete Regionale sanitarne deponije Banjica, koja nikada nije privedena nameni, iako su u ranijih godina u nju ulagana višemilionska sredstva, sada na toj lokaciji tri Polimske opštine uz pomoć države zajednički grade transfer stanicu za reciklažu komunalnog otpada, koji će se posle selekcije dalje transportovati u deponiju Duboko kod Užica, piše RINA.

Deponija, Bistrica

Foto: RINA/Alem Rovčanin

- Projekat predviđa izgradnju objekta za osoblje, portirnicu, četiri vrste instalacija, kanalizaciju i vodovodnu instalaciju, protivpožarnu mrežu, mašinske instalacije i oprema koja će doći na delu kod pretovarne rampe i saobraćajnice. Takođe, ovde će biti izgrađeni i boksovi i nadstrešnica gde će se klasirati otpad i manji objekti za izdvajanje opasnog i elektronskog otpada - pojašnjava šef gradilišta Milutin Stojičić.

Vrednost prve faze radova na izgradnji transfer stanice iznosi 92 miliona dinara, od kojih je opština Prijepolje izdvojila 25 miliona, Priboj 15 a Nova Varoš 10 dok je ostatak sredstava obezbedilo Ministarstvo zastite životne sredine.

- Izgradnja pristupnog puta, vodovoda, potom izmeštanje strujnog dalekovoda i nabavka specijalnih kamiona za transport smeća koštaće dodatnih 70 miliona dinara koje će obezbediti Ministarstvo zaštite životne sredine - navodi zamenik predsednika opštine Prijepolje Esad Hodzić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima