• 0

Akcija spasavanja imala srećan epilog: I drugi belorepan iz Odžaka izlečen i vraćen u prirodu

Mlada ženka orla belorepana uspešno je izlečena u prihvatilištu Zoološkog vrta Palić i vraćena u prirodu, saopštio je danas Pokrajinski zavod za zaštitu prirode

  • 0
Orao belorepan

Orao belorepan uslikan na severu Norveške. Foto: Wikimedia Commons/Yathin S Krishnappa

Mlada ženka orla belorepana uspešno je izlečena u prihvatilištu Zoološkog vrta Palić i vraćena u prirodu, saopštio je danas Pokrajinski zavod za zaštitu prirode.

Kako se navodi, ženka orla belorepana uspela je da povrati zdravstvenu i fizičku kondiciju koja joj je potrebna kako bi nastavila sa normalnim životom u prirodi, prenosi Tanjug.

Navodi se sa mlade jedinke orlova belorepana nisu vezane za teritoriju i da se nakon oporavka mogu vratiti na bilo koje odgovarajuće područje, ali da je u ovom slučaju tim za zbrinjavanje Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode odlučio da se jedinka vrati blizu mesta gde je i pronađena, jer se u blizini nalaze šume i više otvorenih voda, što čini idealno stanište za ovu vrstu.

- Obzirom da su se obe jedinke belorepana uspešno vinule u nebo, čitava akcija spašavanja je imala srećan epilog - dodaje se u saopštenju.

Sredinom maja dva orla belorepana nađena su u ataru između Odžaka, Karavukova i Srpskog Miletića kako leže jedan do drugog i prebačena na lečenje u prihvatilište Zoološkog vrta Palić.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima