Akcija spasavanja imala srećan epilog: I drugi belorepan iz Odžaka izlečen i vraćen u prirodu

Mlada ženka orla belorepana uspešno je izlečena u prihvatilištu Zoološkog vrta Palić i vraćena u prirodu, saopštio je danas Pokrajinski zavod za zaštitu prirode

  • 0
Orao belorepan Orao belorepan uslikan na severu Norveške. Foto: Wikimedia Commons/Yathin S Krishnappa

Mlada ženka orla belorepana uspešno je izlečena u prihvatilištu Zoološkog vrta Palić i vraćena u prirodu, saopštio je danas Pokrajinski zavod za zaštitu prirode.

Kako se navodi, ženka orla belorepana uspela je da povrati zdravstvenu i fizičku kondiciju koja joj je potrebna kako bi nastavila sa normalnim životom u prirodi, prenosi Tanjug.

Navodi se sa mlade jedinke orlova belorepana nisu vezane za teritoriju i da se nakon oporavka mogu vratiti na bilo koje odgovarajuće područje, ali da je u ovom slučaju tim za zbrinjavanje Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode odlučio da se jedinka vrati blizu mesta gde je i pronađena, jer se u blizini nalaze šume i više otvorenih voda, što čini idealno stanište za ovu vrstu.

- Obzirom da su se obe jedinke belorepana uspešno vinule u nebo, čitava akcija spašavanja je imala srećan epilog - dodaje se u saopštenju.

Sredinom maja dva orla belorepana nađena su u ataru između Odžaka, Karavukova i Srpskog Miletića kako leže jedan do drugog i prebačena na lečenje u prihvatilište Zoološkog vrta Palić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA