• 1

Mala matura od 23. do 25 juna: "Ne sme biti propusta za koji je odgovoran ljudski faktor"

- Ne sme da nam se desi nijedna greška - rekao je ministar prosvete

  • 1
ispit, matematika, geometrija, prijemni, škola, domaći zadatak

Foto: Pixabay

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić održao je danas sastanak sa predstavnicima svih institucija koje učestvuju u pripremi i realizaciji završnog ispita u osnovnom obrazovanju. Završni ispit biće održan 23, 24. i 25. juna.

- Završni ispit polagaće više od 68.000 učenika i naš zajednički cilj je da ga organizujemo na najbolji mogući način. Ne sme da nam se desi nijedna greška. I ne sme biti propusta koji će na bilo koji način ugroziti čitav proces, a za koji je odgovoran ljudski faktor - izjavio je ministar Ružić.

On je najavio drastične kazne za eventualne propuste u organizaciji i sprovođenju završnog ispita.

- Imamo sve uslove i preduslove da završni ispit protekne na najbolji mogući način - izjavio je ministar.

On je zahvalio svima na predanom radu i izrazio uverenje da ovogodišnjem završnom ispitu neće doći do nepravilnosti.

U pripremi i organizaciji završnog ispita, pored Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i nastavnika u školama, učestvuju i kabinet predsednice Vlade, Kancelarija za IT i eUpravu, Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, Zavod za unapređivanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, Ministarstvo unutrašnjih poslova, JP „Pošte Srbije“, Fakultet organizacionih nauka (testmaster), Eonsistem, esDnevnik, Ministarstvo zdravlja i Privredna komora Srbije.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima