• 1

Rok od 15 dana za ministarstva da podnesu izveštaj o radu u slučaju Zablaće: Ranjeni majka i sin

Nadležna ministarstva treba da izveste zaštitnika građana da li su ranije obaveštavani o postojanju nasilja u ovoj porodici i ako jesu koje mere i aktivnosti su preduzimali po tom pitanju

  • 1
Čačak, selo Zablaće, muž napao nožem ženu i sina

Foto: RINA

Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi, a posle saznanja iz medija da su u porodičnom nasilju u selu Zablaće kod Čačka ranjeni majka i sin, a otac posle napada izvršio samoubistvo, pokrenuo postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada Ministarstva za brigu o porodici i demografiju i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, saopštio je zaštitnik građana.

Zaštitnik građana od oba ministarstva traži da ga u roku od 15 dana obaveste o svim relevantnim činjenicama vezanim za medijske navode, posebno one koji se odnose na informaciju da je porodično nasilje bilo prisutno u toj porodici i ranije.

Nadležna ministarstva treba da izveste zaštitnika građana da li su ranije obaveštavani o postojanju nasilja u ovoj porodici i ako jesu koje mere i aktivnosti su preduzimali po tom pitanju.

Takođe, potrebno je da Zaštitnika građana izveste i da li je uspostavljena saradnja organa (policije, ustanove socijalne zaštite i pravosudnih organa) u cilju zaštite žene i dece, odnosno mere prevencije porodičnog nasilja u skladu sa Opštim i posebnim protokolima za zaštitu žena od nasilja u porodici i partnerskim odnosima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima