≫ 

3 ubijene žene prijavile nasilje, a nisu spasene: Kakva je procedura od modrice do suda (ili smrti)

 ≫ 

* Od početka godine 11 žena ubijeno je u porodičnom nasilju * Za tri od tog broja poznato je da su prijavile nasilje nadležnima * U istom periodu bilo je devet pokušaja ubistva žena u porodičnom nasilju

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Dana
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Slobodan

    23. jun 2021 | 08:39

    Hvala na tekstu redakcijo

  • Lord

    23. jun 2021 | 07:10

    Sudstvo je NULA,korumpirano,dok se to ne resi mrka kapa..

  • vesna mihailovic

    23. jun 2021 | 06:58

    Odnos izmedju polova je jedan od velikih problema u ovoj zemlji, koji do ovog zakona i ovih ubistava nije prepoznat od strane države. Rezultat ratova je to što su majke favorizovale mušku decu, koja generacijama smatraju da je normalno to što su favorizovana, pa kada država napravi zakon da zaštiti žene dobijete ubistva i tsl. Žao mi je ovih žena a drago što se napokon država bavi ovim problemom. A ovaj problem ima i druga lica nevidljiva za državu: muškoj deci se ostavlja veći deo imovine, favorizuju se tokom odrastanja u odnosu na njihove sestre, a na kraju upravo muška deca maltretiraju svoje roditelje pod njihovu starost, i tu trpe ne samo supruge već i sestre i roditelji. Lek za ovo jeste promena u vaspitanju buduće muške dece, psihološko delovanje na skoro sve srpske porodice od momenta rađanja dece ovakvih ljudi, delovanje kroz školstvo, medije. Sistem propisan novim zakonom ne funkcioniše, očito je. Razlozi? Više njih: policajci a i tužioci su takođe muškarci koji kao i svi muškarci smatraju da zakon nije pravičan (!?!?!?), pridajući u primeni veći značaj mogućnosti da je muž lažno prijavljen u odnosu na eventualnu smrt žene (pod izgovorom "ma neće se to desiti"). Zatim, promena policije na način da nema batinanja muža - što je dobro na neki način, ali onda mora da se mnogo više radi na svesti nacije i njenom prevaspitanju putem medija. Zdravstvo nije krivo u ovom postupku. Dakle, osnov društva, porodica, u Srbiji nije zdrava - zbog lošeg vaspitavanja muškaraca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA