• 10

Poništeno rešenje Odbora za etiku Beogradskog univeziteta o doktoratu Siniše Malog

Predmet je vraćen Odboru na ponovno odlučivanje

  • 10
Studentski trg, Rektorat univerziteta u Beogradu

Foto: Marko Jovanović

Upravni sud doneo je presudu kojom je poništeno rešenje Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu kojim je utvrđeno neakademsko ponašanje prilikom izrade doktorske disertacije Siniše Malog, a predmet je vraćen Odboru na ponovno odlučivanje, objavio je Beogradski univerzitet.

O toj presudi obavešten je Prošireni rektorski kolegijum Univerziteta u Beogradu, koji okuplja dekane fakulteta, direktora instituta i predsednike veća grupacija Univerziteta na današnjoj sednici održanoj radi pripreme redovne sednice Senata, javlja Tanjug.

- Univerzitet u Beogradu potvrđuje da mu je dostavljena presuda Upravnog suda i da će sve naredne korake, kao i do sada, preduzimati u skladu sa zakonom i poštujući propise Republike Srbije i pravne akte koje su usvojili njegovi organi - navedeno je na sajtu BU.

Mali: "Pravda je pobedila"

Drago mi je što je pravda pobedila, ipak, želim da naglasim da mi titula nikad nije bila najvažnija, a mislim da nije ni građanima Srbije, naveo je danas ministar finansija Siniša Mali, povodom presude Upravnog suda kojom je poništeno rešenje Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu da je utvrđeno neakademsko ponašanje prilikom izrade doktorske disertacije Malog.

- Završio sam magistraturu u SAD, bio najbolji student Ekonomskog fakulteta u Beogradu, ali isto tako poznajem mnoge ljude koji su veoma uspešni u svom poslu i sa srednjom školom. Zato su mi najvažniji znanje i sposobnosti da radim svoj posao, da vodim finansije naše zemlje i u vremenima krize, kao što je to bio slučaj u poslednjih godinu dana. Verujem da je to važno i građanima Srbije - napisao je ministar Mali na svom nalogu na Instagramu.

On je dodao da je danas srećan, jer je dokazao da nije ništa ukrao, baš kao što je dokazao i u slučaju priče o 24 stana.

- Želim da moja deca znaju da njihov otac nije plagijator, a da građani Srbije znaju da imam znanje. To mi je mnogo važnije od titule, pogotovo posle toliko godina mukotrpnog procesa, lažnih optužbi i političkih napada - napisao je Mali.

Upravni sud doneo je presudu kojom je poništeno rešenje Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu kojim je utvrđeno neakademsko ponašanje prilikom izrade doktorske disertacije Siniše Malog, a predmet je vraćen Odboru na ponovno odlučivanje, objavio je Beogradski univerzitet.

O toj presudi obavešten je Prošireni rektorski kolegijum Univerziteta u Beogradu, koji okuplja dekane fakulteta, direktora instituta i predsednike veća grupacija Univerziteta na današnjoj sednici održanoj radi pripreme redovne sednice Senata.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Imela

    Dajte imena......

  • Baki

    Koji cirkus gori od zadruge. Odoh da stancnem neku diplomicu.🤑🤑🤑

  • Obrad

    Privatno preduzeće, u porodičnom vlasništvu. Nekad bila država. Pobednica.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima