≫ 

Nevreme se sručilo na Srbiju: Vetar lomio drveće u Loznici, Čačak se beleo, u Beogradu se "smračilo"

Jaka oblačnost uslovljavala je intenzivne pljuskove sa grmljavinom, lokalno gradom i olujnim vetrom

  • 28
Čačak, nevreme Foto: RINA

Velika oluja praćena jakim vetrom i pljuskovima zahvatila je Loznicu. Vetar je bio toliko snažan da je lomio drveće i prevrtao kontejnete, sudeći po snimku sa društvenih mreža. Nevreme i u Čačku i okolnim selima drugi dan zaredom. Jak pljusak praćen gradom pogodio je danas i okolinu Gornjeg Milanovca, olujno nevremena je bilo u Valjevu i Osečini, a kiša je padala i u drugim delovima Srbije i Beogradu. Olujni vetar i grad su pogodili i Mladenovac, a olujno nevreme u Obrenovcu je obaralo i stabla.

U Osečini je zbog jake kiše i olujnog nevremena bilo lokalnih prekida u snabdevanju električnom energijom, ali nije bilo veće štete.

Radarski centar u Valjevu ispalio je 350 protivgradnih raketa, centar na Bukulji 250, a na Fruškoj gori 60.

Nakon paklenih vrućina koje su zahvatile Srbiju ovih dana, Lozničane je iznenadila jaka oluja koja je nosila sve pred sobom.Oluja je juče pokosila Čačak, zatim na tapetu nevremena danas se našla Loznica, a sudeći po oblacima i najavama meteorologa, ni glavni grad neće biti zaobiđen.

Na području Srema, Beograda, kao i centralne Srbije jaka oblačnost uslovljavala je intenzivne pljuskove sa grmljavinom, lokalno gradom i olujnim vetrom, naveo je u 16.29 Republički hidrometeorološki zavod. Ova oblačnost u jugozapadnoj struji premeštaće se ka Bačkoj, Banatu i Pomoravlju.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Ž OZI INFOMEDIA (@zozi_infomedia)

Grad u Čačku

Olujno nevreme praćeno obilnom kišom i jakim gradom ponovo je zahvatilo Čačak. Krupan grad padao je duže od dvadeset minuta i pričinio veliku materijalnu štetu, navodi Rina.

- Ovo je nezapamćeno da ovoliko jak grad tuče na gradskom području. Ulice su bile potpuno bele u jednom trenutku, a led se mogao skupljati lopatama. Pojedini automiobili su u rupama, a nevreme je skidalo i crepove na pojedinim kućama - rekao je za RINU Aleksandar Lazović iz Čačka.

Grad je protutnjao i okolnim selima i desetkovao rod voća i povrća na pojedinim imanjima. Najveća šteta pričinjena je na zasadima voća i povrća, a u selu Miokovci desetkovan je rod trešanja i višanja.

- Ono što nije obrao mraz, sada je desetkovao grad. Kolika je zapravo šteta znaćemo kada odemo do voćnjaka i bašte, ali već sad možemo da vidimo da je uništeno mnogo. Berba je završena za trešnje, višnje a oštećene su jabuke i ono malo što je rodilo od kajsija - kaže Aleksandar Stojanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🤔

    25. jun 2021 | 18:10

    Ja samo primećujem da nebo nije plavo, iako je vedro,već nekako mutno, čudno. Sunce kao da nesto dodatno zaklanja. Jednostavno nije normalno.

  • Pera kojot

    25. jun 2021 | 16:57

    Harpiraju nas sa svih strana, i prirodno i neprirodno, neprijateljsko i podlo! Rusi gledaju svoja posla a sve ih vise zaokruzuju i sve su blize ostvarivanju svog cilja, kinezi prave prugu da prodaju fals patike sto djon otpadne dok si reko keks! Sve se srozalo do panja samo tupani i dalje misle da smo centar sveta a kineski sindrom za mnoga leta!

  • Valjevac

    25. jun 2021 | 18:07

    U Valjevu ni kap nije pala ni sinoc ni danas a vise desetina hiljada potrošača električne energije je bez struje kao i trgovinskih radnji. Dezurni dispecwri u ED Valjevo se ne javljaju na pozive potrošača a na pozive potrošača Elektro Srbija u Kraljevu isti kažu da je u Valjevu bila katastrofa oko nevremena kako su im preneli nadlezni iz ED Valjevo. Strasno je gde mi zivimo u 21-om veku uskraceni za osnovne ljudske potrebe dok nas oni koji primaju plate da ovo rese godinama obmanjuju i lažu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA