≫ 

Pojavio se snimak Albanca dok pali zastavu SPC u Gračanici: Skinuta sa ulaza u manastir

Eparhija raško-prizrenska prijavila je ovaj incident Kosovskoj policiji uz zahtev da se manastir dodatno obezbedi

  • 46
Huligani, zastava SPC Printskrin:Youtube/ KO Live

Na društvenim mrežama pojavio se snimak paljenja zastave SPC, a kako se pretpostavlja, ovaj vandalski čin odigrao se na brdu iznad Gračanice, navodi Kosovo-online.

Prethodno, tokom dana, na društvenim mrežama se pojavila slika maskirane osobe sa zastavom Albanije kako gazi crkvenu zastavu, koja je u noći između 29. i 30. juna ukradena sa ulazne kapije manastira Gračanice.

- Imajući u vidu veličinu zastave reč je o zastavi koja je skinuta sa ulaza u manastir. Ovaj najnoviji incident pokazuje povećani stepen ugroženosti verskih prava i sloboda i uopšte bezbednosti objekata SPC na Kosovu i Metohiji. Zastava SPC je srpska trobojka sa znakom krsta i četiri ocila, što je regulisano Ustavom SPC. Ovaj simbol potiče još iz ranih hrišćanskih vremena i simbolizuje Hrista kao cara nad carevima. Eparhija raškoprizrenska prijavila je ovaj incident Kosovskoj policiji uz zahtev da se manastir dodatno obezbedi - saopštila je tim povodom Eparhija raško-prizrenska.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Мићић

    30. jun 2021 | 21:24

    За 48 сати Косово и Метохија ће бити поново ослобођено од окупатора. Само чекамо тренутак, полако али сигурно. Ни један шиптар неће истати на светој српској земљи. Сами су то тражили. Срби си кроз историју бранили само своје, туђе нам не треба.

  • Сварог

    30. jun 2021 | 20:59

    Ако ако само провоцирајте,само скупљамо и бележимо рецке...после ће ти Ђура опростити што те је тукао...

  • Alex

    30. jun 2021 | 21:12

    Šta drugo očekivati od primitivnih divljaka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA