≫ 

Umalo da obori ženu na pešačkom, ona potrčala, izbegla najgore: Ko je kriv u situaciji na snimku?

U komentarima na video podeljena su mišljenja o krivici, dok jedni krive ženu, drugima je bez pogovora kriv vozač

  • 15

Snimak koji je objavljen na Instagram nalogu "Dinamični vozači" je možda nastao u Srbiji ili negde u regionu, svejedno, ali je situacija na njemu univerzalna, mogla bi da se desi bilo gde. Autobus koji izlazi iz stanice, pešak odnosno pešaci i automobil koji ide skoro 100 na sat.

Da li je pešak koji ne samo da pokazuje nameru da pređe ulicu već je i prelazi, kriv u ovoj situaciji? Ili je pešački prelaz neprikosnoven što pešacima daje za pravo da pređu ne pogledavši prethodno ni levo ni desno? Ta neprikosnovesnost nam neće sačuvati glavu od onih koji brzo voze.

Da li je kriv vozač koji vozi brzinom kojom vozi i ne vidi da se približava pešačkom prelazu? Koji je, ruku na srce izbledeo i ne vidi se najbolje. Ipak, dan je. A i prošao je pored znaka na kom jasno stoji graničenje brzine od 30 km/h, kao i upozorenje da na putu može da bude dece.

U pokušaju da izbegne ženu, koja počinje da trči, vozač skreće ulevo gde je drugi pešak, na kog srećom nije naleteo.

Žena je svakako pogrešila, jer utisak je, nije pogledala ni levo ni desno, ili bar sačekala da autobus ode iz stanice da bi mogla lepo da vidi, ali je svakako mogla da čuje motor automobila.

I u komentarima na video podeljena su mišljenja o krivici, dok jedni krive ženu, drugima je bez pogovora kriv vozač. "Drug vozač je ovde kriv 100 odsto, prvo što vozi preko ograničenja, drugo koristi telefon, treće pešak na pešačkom...", dok drugi misle da je "pešak kriv 100.000 odsto jer je pretrčavao ulicu".

Video: Prešao van pešačkog, pa udario pesnicom u glavu mladića, policajac sve video: Kakva scena u Beogradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    2. jul 2021 | 08:24

    Ni pokušao nije da uspori pred prelezom, vozačka dozvola nije pravo na gaženje, a zaboravlja da kada izađe iz vozila i sam je pešak. Kazneni bodovi i duža zabrana upravljanja vozila.

  • 😀

    2. jul 2021 | 08:55

    Krivi oboje. pesacki je tu, ali onako pretrcavanje je samoubistvo. Njemu vozacku u fioku na duze staze.

  • Kvazi englez na srpskom

    2. jul 2021 | 08:49

    Dinamicni vozaci, sta to znaci? Nadrndani klinci bez mozga za volanom? Jel to prava definicija? Mozda bi trevala policija malo cesce da posecuje taj nalog i poradi nesto sa takvim "dinamicnim vozacima". Znam i znamo da mogu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA