≫ 

Tigar Širkan zvezda u selu kraj Vranja: Za obrok smaže 5 kila mesa, društvo mu pravi devojka

Iako 80 odsto zoološkog vrta čine ptice, najatraktivniji su tigar i tigrica – Širkan, star 6 godina i dvogodišnja ženka koja još nema ime

  • 0
Tigar Širkan, zoo vrt, selo Dulan Printskrin: RTS

Nova turistička zanimljivost u selu Dulan, desetak kilometara od Vranja, jeste zoološki vrt. Seoski ambijent, mesto pogodno za kraći porodični odmor ili popodnevni izlet, navodi RTS.

Iako 80 odsto zoološkog vrta čine ptice, najatraktivniji su tigar i tigrica – Širkan, star 6 godina i dvogodišnja ženka koja još nema ime. Uporni posetioci čekaju ili se vraćaju kako bi ih videli. Oni su u izdvojenom delu kompleksa, posebno uređenom.

- Tigrovi se hrane svakog drugog dana, jedu 5 kilograma mesa, ptice se hrane svakog dana, ide čista voda. Ima nas negde oko 10 radnika, što radimo u zoo vrt, nije naporno, mi volimo ovaj posao, volimo životinje, zato radimo - kaže Danijel Janković, radnik u zoološkom vrtu „Mišić“.

Na 8 hektara živi više od 2.000 životinja, oko 250 različitih vrsta. Brojne su egzotične ptice čije je prirodno stanište Australija. Pažnju posetilaca privlače flamingosi, crveni irisi, nojevi, ali i zebre, kenguri, kamila, gazela, lama.

Posetioci su oduševljeni, najviše zbog velikog broja životinja koje se dobro čuvaju. Najmlađima su rakuni favoriti.

Želeli su da ptice koje su čuvali u dvorištu presele u veći prostor. Pre desetak godina članovi porodice Mišić počeli su da prave zoološki vrt, a planiraju da nastave da ulažu. U okviru zoo vrta postoji i škola jahanja koja radi petkom i vikendom. Deo kompleksa je i hotel-restoran.

Video: Tigar se prvi put bućnuo pa nije mogao da sakrije oduševljenje: A šta vi planirate danas?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA